Márkus Magdolna - Szupernő

Márkus Magdolna – Szupernő

A Szupernő Program és én

Egy éve valami könnyebb mozgásformát kerestem a neten. Gyenge voltam, állandóan fáradt, 80! kilósan és 47 évesen kissé depressziós állapotban.

Így találtam rá a fitwalk edzésre és Csont Attilára.

A Szupernő programot 2014. január elsején kezdtem, de nem szimpla újévi fogadalomként, hanem harcias elszántsággal. Ismerőseimmel tudattam az indulásomat, abban bízva, hogy ha felhívom a figyelmüket az életmódváltásomra, bizonyítanom kell és én nem szerettem volna kudarcot vallani. Elég meghökkentőnek tűnhetett az én helyzetemben indulni a Szupernő programban, mintha senior versenyzőként a serdülő válogatottba szeretnék bekerülni.

Az előzmény pedig az volt, hogy végigkövettem a Fitwalk blogjában Dobrocsi Krisztina átalakulását,  aki hasonló testsúllyal kezdte és 3 hónap alatt 13 kg-ot fogyott. Napról-napra figyeltem a fejlődését, ami alatt megismertem a küzdelmét a kilókkal és  önmagával. Közben kialakult bennem is az igény a változásra.

A felejthetetlen első reggel

A szilveszteri buli után ébredve egy pohár citromos vizet kellett éhgyomorra meginnom. Emlékszem,  legalább fél órán keresztül kortyolgattam, de nem akart elfogyni. Ez ma már a legtermészetesebb dolog számomra.
Délelőttre terveztem az első edzést. Nagyon akartam fogyni, elegem volt testemből. Az utóbbi tíz évben gyakorlatilag semmit nem sportoltam.
Minden gyakorlatot megcsináltam, igaz a kivitelezés az nagyon gyenge volt.
Az aznapra ajánlott étkezések tetszettek, egyáltalán nem volt nehéz betartani sőt, nagyon ízletes volt.

A folytatás:

Minden reggel tudtam pontosan mit kell tennem, mit fogok enni, milyen edzés gyakorlatokat kell végeznem. Attila folyamatosan ellátott tanácsokkal. Mindenre gondolt. A legapróbb részletekig kidolgozta a programot. A hétvégi pihenéshez ajánlott érdekes filmeket, olvasnivalót. Ezek a gondolkodásmódomat szépen csiszolták és  segítettek abban, hogy megmaradjon a lelkesedésem.

Az első hét után már éreztem a változást, a puffadt hasam eltűnt. Szinte sürgettem az időt,  úgy vártam az első hónap a végén a kontrollmérést. Az eredmény 5,8 kg mínusz.
Ez már annyira látványos volt, hogy már mások is észrevették, kaptam a dicséreteket, ami még nagyobb lendületett adott.

A harmadik hónap végén -14 kg-ot mutatott a  mérleg.

ÉS

Folytattam a Szupernő program haladó csoportjában az életmódváltást.
Hetente Fitwalkozom és egy-két nap otthon tornázok.
Kialakult egy új rutin. Összeállt az új étrendem. Megvannak az alap élelmiszereim és azokból kedvem szerint készítek újabb és újabb ennivalókat.
A későbbiekben szeretném veletek megosztani néhány kedvenc receptemet.

Kövesd a példám és legyél Te is Szupernő

Márkus Magdolna - Szupernő

Baráti üdvözlettel
Márkus Magdolna
Szupernő
sikeres Szupernő Programos

Check Also

TÚLÉLÉSI TANÁCSOK KEZDŐ TELJESÍTMÉNY TÚRÁZÓKNAK

Avagy mire készülj fel feltétlenül…   Ha én ezt előbb tudom, lehet minden könnyebb lett …