Gyöngyösi Szilvi Valentin nap

Valentin nap – pro és kontra

A minap hosszas eszmecserét folytattam egy kedves ismerőssel, a közelgő Valentin Napról! Az egyik legnagyobb ostoba beszólása – “le tudjuk ezt a Valentin napot még az ünnepek után és mostanában úgyse lesz semmi extra, tehát lassan lezárom a kapcsolatunkat, miután megkaptam az ajándékot persze…”

Annyira nonszensz…….!! Magamban visítva röhögtem az egészen, olyan szánalmasan nevetséges volt hallani!
Itt a Valentin-nap. A köztudatban elhintett tévhit, miszerint szeressük egymást ilyenkor és a hasonló nyáladzás. Egy nyamvadt tejet vagy pólót sem vehetek a bevásárló központban anélkül, hogy ne a valamelyik szerelmes szám bömbölne és ne mindenhol a szívecskés konfettik által borított úton tipegjek! A virágárusok, a kirakatok, a bazárok is pirosban ragyognak, az emberek arcán pedig sziporkázik az a bizonyos mosoly.

A párkapcsolataim alatt se igen ünnepeltük eme napot, pl. a gyermekeim apjával a Bálint napi mókázásból kirekesztettük magunkat és csak minimálisan leptük meg egymást !!

Aztán mikor szingli lettem, jobban elkezdett “zavarni “a szerelmesek napja. Nálam ez egy hagyományos nap volt. Miközben egyesek ünnepeltek én a háttérben meghúzódva, befogtam a fülemet, átvészelve a kényes napot. Boldogtalan Anti Valentin napként könyveltem el az aktuális év február 14-ét.

Folyton kerestem A férfit. A férfi meg engem és Ámor eljuttatja egymás segélykiáltását a másiknak és buuummmmm. De mivel ez csak egy képzelgés volt  akkoriban, ezért ez is csak álmom maradhatott  egy akkor épp “naiv ” Szilvi életében, aki egyedül töltötte a Valentin napot.

Igazából nem is azt vártam, hogy túl legyek ezen a jeles napon, hanem hogy jövőre mindezt már ne antiként kelljen megélnem, hanem Valentinos hangulatban Ámor  nyilával a szívemben, valaki szerető karjai között.
Aztán jött Zoli és tényleg a következő évek február tizennegyedikék nem egyedül zajlottak. Jött szerelmem és meglepett  nem görcsösen, nem giccsesen, de igyekezet lovagként viselkedni mindig és valami aprósággal dobta fel a napom!

Gyöngyösi Szilvi Valentin nap

A túlzott elvárások egyébként megkeseríthetik az ünnepet. Ha nem lovaljuk bele magunkat a kreált álomvilágba és örülni tudunk egy szál virágnak, vagy egy doboz csokoládénak, akkor jól érezhetjük magunkat a párunkkal.

A szerelem napja: 365-ből egy. Mint karácsonykor, most is kötelező az ajándékozás, a szerelem megvallása, és a (már elnézést) nyáladzás. Aztán ahogy jön a másnap, úgy köszönt be újra a hétköznapok monoton nyúzottsága. Óh, hogy sajnálom azokat, akik ezen az egy napon tudnak csak szeretni és csak abból érzik, hogy szeretve vannak, ha ezen a napon múló giccsekkel halmozzák el őket.

Tavaly februárban az ominózus szeretet napján tomboló veszekedésünk volt férjemmel és valahogy az egész nap nem olyan volt, ahogy annak lennie kellett volna, hiába kaptam szép kis nyakláncot. Az ember nem tud kötelezően szeretni és szépen viselkedni azért, mert Valentin van.

Én a másnap kezdődő képzés miatt feszült, ideges, stresszes voltam, amit életem párján vezettem le…
Szép kis nap volt 😀

banner_660x85

Érdekes hallgatni ismerőseim “nyöszörgéseit” is, melyek a párkapcsolatuk élés “nehézségeiről” szólnak!
Nem értem őket. A párkapcsolatnak nem arról kéne szólnia, hogy együtt vagyok egy emberrel, aki mellett még inkább önmagam lehetek, aki mellett kiteljesedem? Ha a párkapcsolatban nem érzik a szabadságot,akkor miért? Hogy elmondhassák: ha hazamegyek, a sajátomon kívül más zoknija is eldobálva hentereg? Hogy legyen kivel este tévézni? Hogy elnyomja magában az álmait!

De Ki állítja, hogy kötelező bármit is venni Bálint-napkor?
Miért olyan biztosak abban néhányan, hogy akik ilyenkor adnak valamit a kedvesnek, azok máskor nem teszik ezt, csak ezen a napon?

Végül a legfurcsább…, hogy tud ilyen vitákat szítani egy ünnep? Ki az, aki azt tudja mondani, ha valakit lát egy nagy csokor rózsával ezen a napon, hogy az nem őszinte és csak kötelességszerű? Ki lát bele ennyire az összes Bálint-napozó életébe?

Nagyon fel tud bosszantani az, amikor karácsonykor is megpróbálják nekem megmagyarázni, hogy ez ilyen sz.r ünnep, meg olyan, meg már nem is arról szól, amiről kellene, meg csak a pénz, meg csak az ajándék értéke…
Hadd tudja már mindenki eldönteni, kell-e neki bármelyik ünnep és azt is, hogy miként ünnepel, ha ezt teszi!

Ne tudjuk már mindig jobban a másik kapcsolatáról, hogy az mennyire kiüresedett, meg kötelességszerű ünnepekkel teli!!!!

Ahogy közeledik a nap, egyre több van ezekből az „anti valentin napi – megmozdulásokból”. Fb-n van kirakva egy csomó idióta kép, nálam egyre több vendég említi meg, hogy minek ez az egész Valentinos cucc…. De könyörgöm, mit kell ezen annyit nyavalyogni, ellenkezni, netán álszenteskedni, miközben az összes “anti” titokban izgul, mivel lepi meg kedvesük, vagy ha nincs kedves, valaki netán hátha becsúszik 😀

És drága olvasóim -különben is- Valentin napon kinek venne az ember ajándékot, ha nem annak, akit szeret? Nosza, lepjétek meg MAGATOKAT !!

Ui: Mindenki megnyugtatásául még annyi, hogy miután kész lett az írásom, az ominózus ismerősnek jeleztem, ha nem nagy baj, akkor az ő hihetetlen gondolatmenetével kezdem legújabb blogom!!
Nem ellenkezett – annyit kért, ne írjam ki a nevét a pasija miatt…
… hm…. No komment 😀

Te hogy állsz a Valentin nappal? Írd le véleményed kicsit lejjebb, a komment részben!

Gyöngyösi Szilvia - Grandup

Baráti üdvözlettel
Gyöngyösi Szilvia
GrandUp kitalálója, Master Trainer
Fitnesz edző

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …