Valami baj van velem?

Mindenki olyan magabiztosnak tűnik… Sikeresek, van pénzük, jól néznek ki, jó helyre járnak, sokan lájkolják őket. Velem miért nincs így, valami baj van velem?

Sokszor érezzük azt, hogy a másiknak könnyebb. Valahogy neki minden összejön. Nekem meg nem. Ő megtalálta a társát, én még nem. Őt imádják a barátai, én meg itt vagyok és… Mi a baj velem?

Van valami, amit nem mondanak el Neked. És valószínűleg nem is fognak. De még mielőtt elmondanám mi az, jegyezd meg: ameddig törekszel, hogy jobb legyél, nincs mi miatt aggódnod.

Vannak, akiknek szerencsés az életük. Akik gazdag családba születtek, genetikailag gyönyörű külsőt örököltek, jó a beszélőkéjük, és így tovább.
És vannak, akik keményen megdolgoznak a sikerükért nap, mint nap. Náluk általában az erőfeszítéseket nem látod, csak az eredményeket. Pedig ők is ugyanolyan verejtékesen küzdöttek, és ők is átmentek nehéz időszakokon. És végül sikerült. Megnyertek egy versenyt, egy munkát, egy társat. A legtöbbször csak azt látod, milyen harmóniában van az élete, és milyen boldog. Holott, rengeteget dolgozott érte.

És itt jön be a lényeg: ezek az emberek nem jobbak nálad. Ugyanolyan értékes vagy, mint ők. Vannak ugyan dolgok, amiket rosszul csinálsz, de vannak olyanok is, amiket jól. A titok, hogy ők is úgy érzik néha, hogy nem elég jók. Hogy ők is elrontanak alapvető dolgokat. Hogy ők sem tökéletesek, és nem értékesebbek nálad.
Ugyanolyan jó vagy, mint ők.
Nehéz elfogadni?
Elhiszem.

Mondj egy okot, amiért ne lennél elég jó.
Megvan?
Oké. Hülyeség.

Nem a múltad határoz meg téged, és nem is az, hogy most milyen hiányosságaid vannak. Egy emberi lény vagy, aki ugyanolyan értékes, mint bárki más.

A „nagyok” is hibáznak. Ők sem tökéletesek, és nem is jobbak nálad. De miért olyan fontos ez?
Azért, mert ez azt jelenti, hogy te is ugyanúgy meg tudod csinálni azt, amit ők. Ha elég bátor vagy hozzá, hogy elképzelj magadnak egy szebb jövőt, teszel érte, és nem adod fel.

Mindig lehet jobban csinálni. Vannak gyengeségeink, de vannak erősségeink is. Vannak kudarcaink, de vannak sikereink is. A kérdés nem az, hogy elég jó vagy-e, mert az vagy. Nincs veled semmi baj.

A kérdés az, hogy mit kezdesz ezzel?

Ha tetszett a cikk, oszd meg nyugodtan! Köszi!

Bíró Bence Péter sikerguru width=

Szeretettel: Bíró Bence Péter

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …