új év.

El nem hiszitek, hogy mennyire vártam, hogy folytatódjanak a hétköznapjaim. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne élveztem volna az ünnepek minden napját, a család szeretetét, a színes programokat, az új találkozásokat, a tartalmas együttléteket, a pihenést… De hiányzott a „rutin”.

Sokaknak az új év új életet jelent. Nekem a régi folytatását.
Sokak száznyolcvan fokos fordulatot jelentő fogadalmat tesznek. Én csak annyit: „lelkesedésem változatlan marad”. (Ja. És megtanulok húzódzkodni. Szabályosan.)
Sokak csak álmodnak. Én tervezek, cselekszem.

newyear_szovegbe_logo

Mert nézhetsz az új év napjaira tiszta lapként (de jobb ha tudod, mindegyik az), de az álmok beteljesülését idén sem fogják ingyen adni. Könnyű a vágyakat sorolni: szeretnék lefogyni, egészségesen táplálkozni, szeretnék utazni és elegendőt pihenni, szeretnék jobb munkahelyet és egy kicsit több megbecsülést…. De ha két napnál tovább nem izgat a konditerem, ha már az első odaégett ebéd után a kukába dobod a fakanaladat is, ha nem tervezed meg, hogy időben oltasz esténként lámpát, ha nem mered feladni a biztosat, ha nem szánsz időt önmagadra és a kapcsolataidra, ha ezt olvasva is a kifogások repkednek a fejedben… akkor az álmaid csak álmok maradnak.

Az élet sokszor próbára tesz, de sosem mérnek Rád többet, mint amennyit elbírsz. Ne félj kockáztatni, de közelíts alázattal a vágyaid felé. Küzdj a végsőkig, de tudj lemondani, ha kell. Ne akarj egy fenékkel két lovat megülni, hanem tudj bízni és elengedni a már nem szükséges dolgokat. Ne másoktól tedd függővé saját céljaidat, hiszen sorsodért csakis egyetlen ember felel: Te magad.

Álmodj. Nagyot. Vagy kicsit. Bármekkorát. Mert álmodni lehet! De ne feled: csak akkorát álmodj, amekkorát hajlandó is vagy áldozni érte!

Te mit szeretnél megvalósítani idén? Írd le a komment mezőben kicsit lejjebb!

Kálmán Teréz

Baráti üdvözlettel:
Kálmán Teréz
fitnesz oktató

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …