kerek popsi

Tévedés a kerek popsi formálásával kapcsolatban!

Fontosnak tartom e téma tisztázását, mivel napi szinten tapasztalom a hatalmas félreértést a láb és fenék edzésénél.

Drága Hölgyeim! Kis súlyok használata, kényelmes edzés felejtős. Valamint csak erre a két testrészre kizárólag edzeni nem ajánlatos!! A testre, mint egészre kell tekintenünk edzéseink során is! Fontos a fittség, feszesség, egészség! Fontos minden testrész megedzése a sérülések elkerülése végett, és az esztétikus külső kialakítása szempontjából.

Rengeteg tévedést javítok, oszlatok el nap, mint nap. Sokan gondolják, hogy kemény diétával, kardióval, fogyással tehetnek szert feszes farizmokra. De gondoljunk csak bele, ha csak fogyókúrázunk, nem igazán fog megvalósulni a kerek popsi kialakulása. Férfi társainkkal szemben a mi genetikánk, szöveteink lazábbak, izomszövetünk renyhébb, jelentősebb zsírraktárt hordozunk magunkon és kisebb izomrostot. Ha ebből szeretnénk mi kerek feneket, de csak koplalunk, még lazábbak lesznek szöveteink, és még az a kevés izomszövet is leépül, amivel rendelkeztünk. Combunk, fenekünk lehet, hogy centiméterekben kevesebbet mutat majd, de a látvány nem hozza meg a várva várt hatást. Arról nem is beszélve, hogy a diéta alatt szervezetünk az izmokból vonja el az erőforrást, tehát koplalással majd hogy nem többet ártunk, mint használunk, feltéve, ha nem a lógó popsi a cél.

Mi hát a teendő??

Edzés, súlyok használata és helyes táplálkozás! Ezek közös hatása együtt hozza meg a várva várt sikert. Tehát irány a konditerem, ragadjuk meg a nagyobb súlyokat, ne féljünk, hogy nagy darabok, vagy vaskosak leszünk! Szedjünk magunkra minőségi izom tömeget, formáljuk magunkat feszesre. Aki pedig kicsit tovább merészkedne, megpróbálhatja táplálék kiegészítők használatát a még látványosabb eredmény elérése érdekében. Ehhez kérjétek ki tapasztalt edző segítségét!

De hogy miért is kell nagy súlyokkal dolgoznunk? Erre az indok a következő: mert izomrostjaink közül az ún. fehér rostok, melyek sokkal inkább hajlandók megvastagodni, mint a vörösek, nehezen aktiválhatók. Kis súlyokra egyszerűen nem reagálnak, magas ingerküszöbüket csak a nagy súlyok érik el.

Farizom ALAP gyakorlatai

  • Guggolás
  • Kitörés
  • Hátralendítés
  • Merev lábas felhúzás
  • Lábnyújtó/láb Hajlító
  • Comb közelítő/külső farizom

Farizmunkra minimum 6 gyakorlatot végezzünk, 6-8 ismétlés számmal. Több év edzés után ez 10-12-re is emelkedhet. Az ismétléseket szabályosan hajtsuk végre és a súly visszaengedése (“negatív fázis”) legyen lassabb, mint a súly felemelése! Minden edzés előtt végezzünk bemelegítést, valamint edzéseink után levezető kardiót, illetve nyújtást!! Amit sose felejtsünk, hagyjunk ki!! Jó munkát kívánok.

Ha bármilyen kérdésed van, itt alul a komment részben is nyugodtan felteheted

Kanti Bogi - fitness modell, személyi edző

Baráti üdvözlettel:
Kanti Boo
Fitness modell
Személyi edző

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …