Te melyik vendégtípus vagy? Az edzők réme, vagy az örök kedvenc?

Gyönyörű, eseményekkel teli szakma a Miénk. Olyan nincs, hogy unatkozzunk. Rengeteg eszközt fogdosunk, rengeteg embert fogdosunk. Együtt küzdünk, vágtatunk a cél felé, olykor véres verejtékkel, olykor boldog nevetéssel.

Találkozunk, beszélgetünk, véleményezünk, segítünk ahol tudunk, ahol lehet, annak,aki engedi. Imádjuk a kérdéseket, a vágyott célok kifejtését, amikor csak hallgatunk és figyelünk. Egyre többet tapasztalunk és egyre több típust ismerünk meg egy- egy levezényelt óra után. Íme néhány típus, akivel találkozhatunk munkánk során.

  1. A „csak hasból szeretnék fogyni” típus

Ő az, aki megmarkolja a felesleget a hasán, jól összegyűri és hosszasan ecseteli, csak ezzel van gondja és csak innen szeretne fogyni, ugyan mutass már rá gyakorlatot. Ha lenne helyi fogyás mutatnék én, addig marad az életmódváltás, testmozgással kiegészítve.

  1. Az érdeklődő típus

Akinek tulajdonképp nincsenek konkrét kérdései, csak egy pár dolgot szeretne megtudni. Miután megválaszoltad neki rájön, hogy annyira nem egyszerű, bár nem is bonyolult, de az a legjobb, ha marad minden úgy, ahogy volt. Mert a beszélgetés elején még csomó lehetősége van, aztán mire a búcsúzkodásra kerül a sor végülis tök bonyolultá válik minden.

  1. A bizalmatlan típus

Ismer már egy ideje, együtt dolgoztok, gyűritek egymást, kérdez tőled, te megválaszolod, de Ő mindig talál egy újságcikket, egy angol irományt, amit elküld neked és aminek következtében felteszed a kérdést, hogy minek fizet neked, ha olyan jól tudja?

  1. A „jófej” típus

Ő az, akivel mindig van miről beszélni, úgy érzed, hogy akár az edzéseken kívül is szuperül ellenétek, van közös téma és jó vele együtt dolgozni. A 60 perc olyan gyorsan elrepül, mintha 10 perc se lenne. Annyit csacsog, hogy rá kell szólnod, hogy meló van.

banner_660x85

  1. A táplálkozás „mumus” típus

Akinek rongyosra téped a szádat és azt gondolod, hogy „Na ma biztosan megértette.” De nem. 70% étkezés, 30% mozgás felvilágosítod. Bólint. Aztán azzal kezditek a következő edzést, nem érti, hogy miért nem fogy??? Amikor napi 1x eszik, na jó néha 2x. Te pedig állsz, nézel és nem hiszed el.

  1. A szénhidrát ellen harcoló típus

„Szénhidrát. Fehérje. Zsír. Mindháromra szükséged van.”- Mondod neki, alátámasztod, beleéled magad, meséled, küldesz anyagot. Felvázolod, hogy a lassan felszívódó a legtutibb, azt is felsorolod, miben találja. Nem. Lehetetlen. Őt soha a p*csába nem győzöd meg arról, hogy de igen, kellene, hogy beépítsd a táplálkozásodba.

  1. Edzés előtt nem eszik típus

Tudod ezt meg akkor, amikor tömködöd a szájába a szőlőcukrot, hogy ne kézben kelljen kivinned bemelegítés után a levegőre. Arra is rávilágít végül, nem csak edzés előtt nem eszik, hanem úgy egyébként sem és a kedvedért sem fog.

  1. A beszólogatós típus

Na Ő kemény, főleg, a pályakezdőknek. Aztán meg már azért mert nem vagy kezdő. Amikor azt mondja neked az első sorban egy mű ásítás kíséretében: „Hááááhhh unatkozok.” Először nézel, meg a másik 16 ember is a teremben- ők meg téged- vajon, hogy fogsz reagálni? …de már tudod, hogy milyen gyakorlat következik. Amikor meg ő is megtudja..Szól, hogy nem bírja.

Végszóként pedig: Ha edzel, edz rendesen, fél gőzzel nem érdemes. Végezz olykor önvizsgálatot. Mindent megteszel a vágyott forma érdekében?

Két út van: hagyod az egészet és inkább kényelembe helyezed magad vagy teszel a céljaidért. Valahol mindannyian elkezdjük. Az pedig, hogy mire visszük? Rajtunk áll. Tegyél egy kis lépést minden nap és ne feledd: táplálkozás, testmozgás, testi-lelki feltöltődés.

Ha bármilyen kérdésed van, itt alul a komment részben is nyugodtan felteheted

Korpácsi Évi - fitnesz oktató

Baráti üdvözlettel
Korpácsi Évi
fitnesz oktató
aerobic sportedző

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …