Gyöngyösi Szilvi Grandup

Régen nem “találkoztunk”

Volt egy remek szilveszterem a barátaimmal, majd ezúttal újévi fogadalmak nélkül vágtam neki 2015-nek és rögtön az évet Olaszországban kezdtem…
Történt az úgy, hogy anno 2011-ben volt egy Grandup edző, aki mivel sokat dolgozott kint, majd ott is találta meg a párját, szerette volna az irányzatot kivinni Olaszországba! Mindent meg is tettünk ennek érdekében, kontaktot keresett, olasz flyer készült, a weboldalt lefordította olaszra. Sok munka, semmi eredmény. Nagyon bántott, de muszáj volt elengednem a vágyam ez irányban…. egy időre! Aztán 2014 októberében felkeresett Rita, aki kint él Esperiaban( Lazio régió).

Írta, hogy tetszik neki a Grandup, el tudja magát benne képzelni és szeretné megtanulni, illetve kint népszerűsíteni. Először kétkedtem, majd az eltelt hónapok alatt nyilvánvalóvá vált, komolyan gondolja! Idén január elején érkeztem meg hozzá! Izgultam persze, hisz anno 2011-ben ekkorát én sem mertem álmodni (mint amekkorában most ő gondolkodik).

Imádom Olaszországot, amelynek hangulatához foghatót sehol a világon nem tapasztaltam. Szeretem az itteni embereket, az olasz konyhát, a finom borokat.
Rita Esperiàba ment férjhez.

A hegyek védelmét élvező olajfákkal borított csendes kicsi város azonnal megfogott!
A képzés kétszer félnapot vett igénybe. Rita teljes alapokkal tanulta meg a step1-et és azt gondolom a vénájában van a tánc, illetve a mozgás – mintegy veleszületett alaptudás!

Élmény volt neki oktatni-:)
Kint tartózkodásom alatt sok mindent megtapasztaltam!
Magyarországon benne kell legyél a TOP edzői gárdába, hogy jól keress. Kint ehhez nem kell Sztár edzőnek lenni!! Az alap, hogy 8euro egy óra, és 25-30 kilométeres  körzetben 75 ( igen, jól olvassátok)  Zumba edző van.
Mind megél és van vendég körük szépen!
De egy akkora kisvárosban, mint Esperia, például egy fitnesz terem van.
Megjegyzem bőven elég is….

A közeli nagy városokban is, pl.Cassino (34.000fős kb.) csak 5 -8 fitness terem található.
Nálunk már lassan minden sarkon nyílik egy egy terem!
Este 21.00-kor is kezdődik óra és ez nemcsak nagyvárosi szinten van így.
Azért az edzők visszafogottabbaknak tűntek…

Az egyik például, aki jött nyitni-zárni a képzésünk alatt, igen csak tágra nyílt szemmel nézte az oktatói stílusom 😀
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy nyitottak, kíváncsiak voltak azonnal a Grandup-ra, míg itthon kőkemény lépcsőzések után vagyok itt, ahol most!!
Önzetlen jelenben való élet felfogás pedig minden egyes nap arcul csapott!!

Gyöngyösi Szilvia Olaszországban járt

Élvezik az életet. Tudom közhely, hisz ezt mindenki tudja az olaszokról…. De akkor is!! Nincs para, viszont minden egyes nap késtek a vendéglátóink, ám ez a fajta lazaság ott van mindenben, az itt élők gondolkodásmódja és életvitele nagyon pozitív. Ezeknek az embereknek életvidám tűz ég a szemükben, és mélyről jövő szeretettel fogadják a hozzájuk betérőt.

A Legfontosabb témájuk az étkezés. Nincs olyan gondolat, amelyet ne vezetnének valahogy erre a témára! Imádnak enni, s tisztelik a konyha művészetét. Így már az első este különleges lakomában volt részünk!!
Nem jellemző a diétás étkezés rájuk  és ez nem is különösebben érdekli  őket,  hiszen A legfontosabb a konyha.

A konyha és az alapanyagok. Ez a ház központi része, s a család gyülekezőhelye is egyben. Minden itt történik, minden fontos döntés itt születik meg.

De nézzük csak, hogy is zajlott az első vacsoránk Rita esperiai családjánál: előétel gyanánt sajtok, amelyek egy része legyen idős (főleg a parmezán), szalámik/sonkák, olivabogyó (amiből naponta benyomtam  közel fél kilót 😀 )
Az isteni előétel után jött a szarvas gombás tészta plusz lasagne, természetesen mire megettem a tésztát, tele voltunk… Mikor is szól Vitto( Rita párja ), hogy még jön a hús……
Miiiiii van…  Szétdurranok-:D…
De hiába ódzkodtam,Vitto édesanyja felszolgálta a finomságot (persze hogy maradt a tányéron …)
Újabb pihi közben borozás és érkezett a gyümölcs.

Este 8 körül ültünk le enni, de 10 órakor még nem értünk a végére.
A kaja és az ital és minden étkezéssel kapcsolatos gourmet dolog központi ügy, szinte az egész életük az étkezésre épül. A munkatempójuk, a napi beosztásuk is állandóan az étel, valamint a család körül forog. Egészséges ez a rendszer?? Az olasz reggel 8-9 óra körül reggelizik, 1-1/2 3 között ebédel, és 8-10 között hozzákezd a vacsorához. Nincs olyan, mint nálunk: “hú, már öt óra van, és ma még nem ettem semmit.”

A nap nekik elhúzódik és van olyan, hogy egy vacsora tényleg este kilenckor kezdődik!! Végül pedig levezetésként egy kis édesség, azaz a desszert. Egy jó fekete pedig még este tízkor is kihagyhatatlan lépés. Mint tudjuk, kávéban is verhetetlenek. A Capuccinó számomra isteni volt, az espressó pedig – ó jaaaaj. Naaagyon erős és húzóra isszák úgy, mint a magyarok a pálinkát 😀

Az olaszok a mentalitásukban nagyon különböznek a magyaroktól. Nem egy szorgos nép, nem egy maximalista, vért izzadva dolgozó nemzet. Hozzá vannak szokva, hogy a nap süt, turisták mindig jönnek
Dolce Vita.

És hogy hol helyezkedik el a fitnesz kultúra ??
Igaz nem hirdetik az egészséges életet fennhangon, mégis fontos a fitnesz és a mozgás nekik is!
Egy Rimini Wellnes fesztivál például világhírű!
És ha valaki nem tudná, 1983-ban “született” meg a TechnoGym Olaszországban, mára már 1400-nál is több alkalmazottal,a tervezéstől  a gyártásig.
Gondolom a fitnesz termekbe járók nagy többsége ismeri a márkát-:)

Gyöngyösi Szilvia Grandup

Kint tartózkodásom alatt volt egy kis időm lélekben megállni és átgondolni a 2014-es esztendőm!
4 nap Olaszországban…. év kezdésre hm…..az biztos, hogy az olasz emberek az élet művészei, akiktől sokat tanulhatunk….szívből szeretik országukat, büszkék arra, hogy olaszok lehetnek, és rendkívül öntudatosak, magabiztosak. Ez az, amit magyarként abszolút “irigyelhetünk” tőlük.

Az ember számot vet, elgondolkodik egy ilyen hangulatban.
Annyi minden történt az elmúlt évemben, voltam nagyon padlón és felálltam onnan, rengeteg kihívás, megoldandó feladat, változások, érzelmi zűrzavar, kemény munka, boldog pillanatok, és persze rengeteg Grandup <3

Van pár dolog, ami segíti a lelki békém 2015.-ben is. Én most ezeket fókuszaltam be magamnak, hátha neked is fog:
– El kell tudni különülni!! A te fájdalmad, a te problémád, te félelmed, a te gondjaid csakis a tiéd. Tedd le másokét! Én leteszem!!! Az egyetlen, amit másokért tehetsz az, hogy figyelsz rájuk.
– Törekedj arra, hogy mindig úgy tegyél, hogy rajtad kívül is mindenkinek jó legyen!
– Légy bátor!! Én nem szeretném, hogy bármi is korlátozza az életem! Ne riadj vissza az új kezdetektől, az újabb ötletektől, de ne feledd, hogy ezek csak akkor fognak megvalósulni, ha Csinálod!!
– Bármi a tiéd lehet, ha bátor vagy: akarni és kapni. Egy fontos szabály van, hogy  mindent megérdemelsz, akár te adod, akár te kapod!!
– Oly sok út van, olyan sok  úton járhatsz. Semmi sem végleges, semmi sem megváltoztathatatlan!!
– Legyél Boldog abban, amit csinálsz és higgy magadban!

Visszatérve az olasz utamra, a lányra, aki olasz férjet választott, gyönyörű kislányt nevelnek és a férfi, aki imádja-támogatja, hogy valamibe újba, teljesen újba bele kezdjen,velünk (számára idegenekkel) nagyon nyitott és kedves volt, sőt a családja is, akikkel teljesen jól megértettük magunkat a nyelvi nehézségek ellenére is! Minden este különleges olasz ízekkel kényeztettek és közös éneklős kedvenc zenéket hallgató estünk is volt!

Dolce Vita- hát persze.:) Jelentése édes élet, az élvezeteket hajhászó életmódra utal.Az olaszok azt állítják magukról, hogy ők tudnak csak igazán élni. Az olaszok jól esznek, jól öltözködnek, körbeutazzák a világot, és mindenhol szembetűnően költekeznek, mulatnak, vagyis az édes életet mindenkor és mindenütt lehet élni.
Lehet igazuk van …
Vasárnap alig pár óra pihenés után indultunk vissza Magyarországra! A Sugar Fitness Nyílt napján én is aktívan részt vettem mint edző, 12.45re volt kiírva az órám. Fáradtan, kicsit kedvetlenül érkeztem!
Sokan jöttek az órámra.. Aztán elindult a zene, éreztem nincs fáradtság, csak a zene van és a vendégek, akiknek oly örömmel adok. Mindig úgy tegyél, hogy rajtad kívül is mindenkinek jó legyen!
Dolce Vita kedves olvasó!!

Te kipróbáltad már a GrandUp-ot? Ha igen, neked mi a véleményed róla?/strong>

Gyöngyösi Szilvia - Grandup

Baráti üdvözlettel
Gyöngyösi Szilvia
GrandUp kitalálója, Master Trainer
Fitnesz edző

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …