Nincs kedvem edzeni

Óóóh, biztos vagyok benne, hogy te is kimondtad már életed során ezt a mondatot: “Nincs kedvem edzeni!”
Mikor annyira hosszú volt a nap, hulla fáradt vagy, a főnökeid is egész nap egzecíroztattak, a pasid meg elfelejtette, hogy az évfordulótok van. De az a fránya edzés még előtted áll…

Ez nem lelki gyengeség, nem te vagy a puhány, ha ilyen gondolatok merülnek fel benned. Mindenki megtörik néha-néha, azonban ez még nem ok arra, hogy tényleg ledobd magad a fotelbe és elkezdj Barátok köztöt nézni. Ennél már az is jobb lenne, ha ….. nem is tudom. Bármi jobb annál.

Szóval mi van akkor, ha baromira nincs kedved elmenni edzeni, de nem akarod magad szarul érezni amiatt, mert puhány voltál. Este, mikor elmész lefeküdni, úgy is rád törne a hiányérzet meg a lelkifurka, hogy csak jó lett volna elmenni kocogni egy picit.

Éppen ezért előre kell gondolkozni. Így is úgy is rossz lesz. Vagy azért, mert meg kell erőszakolnod magad és rákényszeríteni magad az edzésre, vagy utána szembe kell nézned önmagaddal. De nem csak önmagaddal, hanem…. (később kifejtem, olvasd tovább)

És itt jön a gáz, ugyanis ha egyszer kimarad az edzés, buktál mindent. Ha csak egyetlen egyszer sikerült lebeszélned magad az edzésről, akkor garantált, hogy többször is el fog maradni. Először azt hiszed, hogy csak egyetlen edzés marad ki. Aztán mikor megint szar napod van, akkor megint kimarad. Majd néhány hét múlva ott fogsz tartani, hogy kívülről fújod a Barátok közt legutóbbi 8 részének minden részletét.

Szóval ma kimarad egy edzés = 500Kcal
Aztán kimarad még 5 edzés = 2500Kcal
Majd kimarad 62 edzés = 31000Kcal
Mivel 9000Kcal nagyjából egy kiló zsír, ezért könnyen kiszámítható, hogy a kimaradt 68 edzés miatt felszedtél majdnem 4 kiló zsírt. Tök jó, nem? Hát nagyon nem!

Szóval ha elszáll a motiváció, és mocskosul nincs kedved elmenni edzeni, akkor gondolj erre a 4 kilóra. Kapd tehát össze magad, ha másért nem, legalább az önfegyelmed erősítéséért. Lemész edzeni, aztán hidd el, hogy a nap bajnokaként fogsz elmenni aludni. És ezek a mindennapi aprócska sikerélmények fogják eredményezni, hogy igazi Szupernő légy! Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, hátha egy ismerősödön tudsz segíteni éppen, hogy ne hagyjon ki edzést 🙂

Check Also

Nézd meg, mi lett a 130 kilós srácból

Hölgyeim, ha feltenném a kérdést, hogy melyikőtök mondana igent az első képen szereplő férfi randira …