Motiváció? Hát ja

Szerintem egyértelmű, hogy miért húz sportcipőt a legtöbb nő, vagy miért fog bele a legkülönfélébb diétába, mikor elhatározza magát, hogy gatyába rázza magát, gondolok itt külső és belső változtatásra, de mielőtt levonjuk a végleges konklúziókat, nézzünk meg pár válaszlehetőséget.

Előtte azonban egy gyors gondolat: lehet  fura így elsőre, hogy egy női életmódmagazin főszerkesztője (jómagam) férfi, azonban szolgáljon ez erősségemként, mivel én a másik oldalon vagyok, tökéletesen látom a gyenge pontokat, valamint az erősségeket. Látom, hogy milyennek “kell” lennie egy nőnek ahhoz, hogy boldoguljon az élet valamennyi területén és mik azok a hiányosságok, amiket feltétlenül pótolniuk kell, ha nem akarnak eltűnni a süllyesztőben.

Na de akkor lássuk a lehetséges válaszokat, hogy mik lehetnek azok a nyomógombok, amikért képesek vagytok meghozni a szükséges áldozatot. Természetesen nem lesz mindegyik rád igaz, de legalább az egyikkel tuti fogsz tudni azonosulni. Ha netalántán az a véletlen baleset történne, hogy egyik példa sem illik rád, akkor sincs semmi gáz, csupán nem vagy benne az átlag 99%-ban. Ekkor nézz szembe egy tükörrel és gratulálj magadnak, mert egy kiismerhetetlen Unicornis vagy.

Motiváció 1: egészséges akarok lenni

egészséges akarok lenni

Az egyik leggyakoribb indok, de mielőtt nagyon lelkes lennél ki kell hogy ábrándítsalak, mivel a magyarokra ez nagyon ritkán jellemző, ugyanis a legtöbben akkor kezdenek el sportolni, ha már megállapítottak náluk valami frankó kis szövődményes betegséget. De ne legyünk ennyire előítéletesek, szavazzuk meg az egészségcentrikus hölgyeknek ezt a verziót, mivel annyiban tökéletesen igazuk van, hogy mennyivel jobb reggel úgy felkelni, hogy nem fáj az ember összes végtagja, vagy mikor elmegy az illető hölgy vérvételre, akkor az eredmények közül nem több a becsillagozott érték, mint a normális, vagy mikor fel kéne menni az 1. emeletre, akkor ennyitől nem lesz fuldoklásos légszomja. Szóval van ebben valami, jobb erősnek, egészségesnek lenni, mint betegnek és gyengének.

Motiváció 2: túlsúlyos vagyok és le akarok fogyni

le akarok fogyni

Persze, hogy le akarnak fogyni a kövérek, na de itt a miérten van a hangsúly.Biztos vagyok benne, hogy borzaszóan rossz lehet túlsúlyosnak lenni. Én nem is ítélem el őket, legalább is azokat a túlsúlyos nőket nem, akik ezen a borzalmas állapoton akarnak is változtatni. Az egy dolog, hogy miként is jutottak el addig, hogy 10-20-50-100 kiló fölösleget felhalmoztak, ez visszavezethető lehet szervi diszfunkcióra is, de leggyakrabban a céltalanságból adódott lustaság okolható. Azonban az nem számít, hogy mi volt, ha valaki elhatározza magát, hogy le akar fogyni, akkor a kezdeményezés szerintem nem elítélendő. Ha viszont valakit nem zavar, hogy a hasa miatt nem tudja bekötni állva a cipőfűzőjét, vagy hogy nem fér bele egy átlagos méretű székbe, vagy csak oldalazva tud bemenni egy normál méretű ajtón és ezen nem is akar változtatni, az szerintem már brutál gáz.

Motiváció 3: nagyobb önbizalmam legyen

önbizalom növelés

Sajnos azt kell mondanom, hogy Magyarországon minden nőnek van valamilyen szintű önbizalomhiánya. Én legalább is még nem találkoztam olyan nővel, aki néhány perces, vagy néhány órás beszélgetés során ne kezdett el volna panaszkodni, ezáltal kifejezve a saját magával szembeni torz énképét. A szülői minták, amiket kénytelenek vagyunk magunkkal hozni, illetve a múltban elszenvedett csalódások eredménye az önbizalomhiány, amit borzasztóan nehéz  normális módszerekkel orvosolni, azonban vannak bevált módszerek. Az egyik legjobb önbizalom növelő módszer pedig az életmódváltás, ami csupán annyiból áll, hogy elkezdesz sportolni meg odafigyelsz a kajára. A pályafutásom során elképesztő fejlődéseknek voltam szemtanúja. A szégyenlős, félénk, gyámoltalan csajokból néhány hét alatt lettek olyan elképesztően magabiztos NŐK, hogy én sem hittem a szememnek. Na de a következő pont lesz az igazán lényeges

Motiváció 4: A VADÁSZAT

vasaszat

Igen Hölgyeim, a párkapcsolatnak csúfolt húspiacról szól minden. Ha nyitott szemmel járkálsz az utcán és megfigyeled a veled szembe jövő párokat, akkor lényegében egyenes arányosság figyelhető meg a két fél “pontszámai” között. Gáz csaj, gáz pasi, fullos csaj, fullos pasi.

Persze lehetnek fordított arányban is a szintek, de ilyenkor a másik félnek jó esetben nem az illető személyiségjegyein volt a fókusza, mikor igent mondott az első közös éjszakájukra. Azonban ha maradunk a szokványos felállásnál, akkor jól megfigyelhető, hogy ha egy csaj mondjuk 7-es szinten van, akkor bepróbálkozhat ugyan magasabb szintű pasiknál, de ott a szexen kívül más nem igazán fog történni, aminek az lesz az eredménye, hogy hasznavehetetlen szajhának fogod tartani magad. Az egyetlen lehetőség, ha te magad kezdesz el szinteket lépegetni felfelé.

Nézzünk egy példát a gyakran igazságtalannak tűnő életből: tegyük fel, hogy te, az iménti példával élve egy 7-es csaj vagy. Persze, hogy többet szeretnél, ezért egy 9-es pasi menyasszonya szeretnél lenni 3 héten belül. Azonban ha nem vagy nagyon naív, akkor elfogadod a helyzetet, hogy jó eséllyel csak a te szinteden lévő csávót fogsz tudni hosszú távon megtartani, de hogy bebiztosítsd magad, érdemes lesz neked feljebb kerülni. Viszont egy lúzer 5-ös, 6-os sráccal meg van igényed bármit is kezdeni? Milyen “csodás” érzés lehet felébredni egy (cenzúra – cenzúra – cenzúra ) pasi mellett?

Konklúzió? Ha odafigyelsz magadra, akkor a jó egészséggel, a brutál jó alakoddal, a tuti önbizalmaddal és a klassz pasiddal lényegesen jobban fogod magad érezni, mint most, nem? De ezzel mi a célod?  A következő részben még mélyebbre ásunk.

De addig is, írd le véleményed erről az egészről a picit lejjebb található kommentelős részben!

Csont Attila

Baráti üdvözlettel, a sikereid elkötelezett híve:

Csont Attila

Check Also

Nézd meg, mi lett a 130 kilós srácból

Hölgyeim, ha feltenném a kérdést, hogy melyikőtök mondana igent az első képen szereplő férfi randira …