Milliomos üzletemberek tanácsai

Egy kérdéssel kezdeném, melyre elég csak egy igennel, vagy nemmel válaszolnod: rossz érzés támad Benned, mikor megkapod az aktuális havi sárga csekk kupacot? Nem vitás az a tény, hogy vannak emberek, akiknek nem okoz problémát befizetni a havi számlákat. Sőt, nem vesznek tudomást sem erről, mert ez az aprócska “probléma” a havi jövedelmük apró pici töredékét jelenti csupán.

Meg kell osztanom Veletek egy tegnap történt élményem. Este 4 olyan üzletember társaságában voltam, akiknek több 100 milliós vagyonuk van (fejenként) és beszélgettünk a sikerük titkáról. Minél jobban belemerültünk a beszélgetésbe, annál jobban nyíltak meg. Elmondták, miben más az ő gondolkodásuk, mint egy átlag emberé, mivel cselekszenek ők máshogy, mint a középosztálybeli lakosság, elmesélték, milyen érzés volt, mikor megkapták az első egy milliós nettó fizetésüket, sőt még arról is volt szó, hogy a kudarcot hogyan élik meg. A jó két órás beszélgetés nagyon mélyen hatott rám. Elképesztő, hogy mennyire máshogy gondolkozik egy multimilliomos ember az átlag halandókhoz képest.

Sokan azt gondolhatjátok, hogy persze így könnyű, ha ott van mögöttük ilyen vagyon, illetve ott van az anyagi függetlenség. Sajnos ebben tévedsz, mivel előbb volt meg ez a fajta gondolkodás, ami aztán hozta az eredményeket. Most megosztom veled a legfőbb gondolatokat, amiket én tuti be fogok építeni a mindennapjaimba. Szerintem ezt érdemes lesz neked is megtenni, na de lássuk a lényeget:

Egyik gondolat, ami nagyon igaz, hogy ha célokat tűzöl ki, akkor ne az legyen, hogy gazdag akarsz lenni. Az nem cél, hanem a célod elérésével járó eredmény. Hogy picit segítsek, leírom az én célom, ami gondolattal kelek és fekszem minden egyes nap: “a vállalkozásunk több ezer embernek segít a fogyásban, alakformálásban és az önbizalom fejlesztésben.” Ennyire egyszerű. Nincs benne luxus autó, külföldi nyaralás, csak az, ami a feladatod, amiért valóban tudsz tenni. Neked mi az életcélod, feladatod?

motivációs szöveg

A másik gondolat, amit érdemes lehet Neked is megfogadni, hogy ha van egy célod, viszont messze vagy annak megvalósításához, akkor keress olyan embert, csapatot, társaságot, aki közelebb tudja hozni az elérhetetlennek tűnő álmod. A segítség alatt persze nem pénzt, nem hitelt gondolok, hanem tanácsokat, szemléletmód kialakítást, motiválást. Ez az illető lehet a párod, a szülőd, egy vállalkozó, egy barát/barátnő, egy mentor, vagy akár egy edző. Viszont csak olyan embertől fogadj meg tanácsot, akivé akarsz válni. Ne fogadd el olyan ember tanácsát, aki alacsonyabb szinten van, mint te vagy, mert az nem tanács, hanem okoskodás. Ebből pedig te nem nyerni, hanem sokkal inkább veszíteni fogsz. Szóval a célod eléréséhez keress egy olyan embert, aki a “mentorod” lehet. Mint a Tüskevárban Matula bácsi, vagy a Hupikék Törpikékben Törpapa, vagy a Boldogság Nyomában című filmben (nézd meg, érdemes) Will Smith mentora a brókercég vezetője volt. Mind mind olyan emberek (vagy mesefigurák) voltak, akik magasabb szinten szemlélték a világot és komoly, építő jellegű tanácsot tudtak adni főhőseinknek. Ez ez életben is ugyanígy van.

Az utolsó tanács, amit én is mindig mondok, hogy CSINÁLD. Ha van egy célod, egy álmod, akkor azt csak úgy fogod elérni, ha teszel is érte valamit. Jó dolog a pozitív gondolkodás, viszont abból nem lesz eredmény, nem lesz jobb alak, nem lesz anyagi függetlenség. Mindezekért tenni kell, meg kell lépni azt a bizonyos első legnehezebb lépést, majd az azt követő több ezret is. Minél többet teszel ebbe a “bankszámlába”, később annál többet is fog kamatozni a munka befektetésed.

Végül egy idézettel zárnám ezt a bejegyzést, mely a már említett Boldogság Nyomában című film egyik kulcs jelenetében hangzik el:

motivációs idézet

Jó gondolkodást és szép napot kívánok!

Köszönöm, ha megosztod ezt a cikket!

ati02

Baráti üdvözlettel, a sikereid elkötelezett híve:

Csont Attila

Check Also

Nézd meg, mi lett a 130 kilós srácból

Hölgyeim, ha feltenném a kérdést, hogy melyikőtök mondana igent az első képen szereplő férfi randira …