swinger

Miért sikeresek a swinger klubok?

Törhetünk pálcát a swingerek gátlástalannak tűnő, ösztönös világa előtt, vagy tarthatjuk az ezt a szolgáltatást igénybe vevő embertársainkat elfajzott, elvnélküli népségnek, a fókusz megtartása végett most mégse tegyük. Morális vita helyett azt a kérdést gondolnám át jobban, hogy miért nőtte ki magát az a társadalmi jelenség, amely jelenségből fakadóan a swinger klubok egy létező igényre reagálni tudnak és kielégítik ügyfeleiket a szó valós és átvitt értelmében egyaránt.

Nagyon sok gátlásos emberrel találkozom manapság. Gátlásosnak lenni azt jelenti, mikor valaki szégyenkezik a vágyai, vagy megélései miatt és ezeket igyekszik elfedni a külvilág előtt. Azt tapasztalom, hogy gyakran nem hogy a másiknak, de még magunknak sem merjük bevallani hogy, mit kívánunk, vagy mi az, ami régóta mozgatja a fantáziánkat. A swingerek egy legitim, vagy legitimnek tűnő környezetet biztosítanak a látogatóknak, azt az érzetet keltik, hogy ott végre félredobhatjuk a társadalmi korlátokat és elvárásokat és szabadon kiélhetjük a bennünk feszülő energiákat és szexuális impulzusokat.

Etikettet is nyújtanak a résztvevőknek (udvariasság az ismerkedéskor, a „nem” elfogadása, szobák használati előírásai, stb.), amivel szalonképessé teszik az előbbiek létjogosultságát és a megbotránkozás durva tapasztalata helyett kényelmes és komfortos aurával töltik be az atmoszférát, mely aura a kulturáltság látszatával elfedheti azt a féktelen hedonizmust, ami valójában a színfalak mögött zajlik. Az emberek azzal a hittel válhatnak állattá, hogy közben úgy gondolják civilizáltan viselkednek. Nem tagadom a szexualitásban helye is van ennek, csak nem mindegy, hogy ez kire tartozik. Két emberre, esetleg háromra, vagy egy méretes közönségre?

Az élvezetek mértéktelen hajkurászása, ami jórészt a világ lakóinak frusztrációszintjéből fakad, nagyon sokféle variáción keresztül gyakorolható. Azt gondolom a swinger klub erről az oldalról nézve nem különbözik túlságosan attól, mint, amikor valamilyen gyorsétterembe belépve felfaljuk annak kínálatát. Az a feszültségszint, ami napról napra ér minket igényli annak a kirobbantását és a rossz minőségű szexuális életre is könnyebb orvosságot kapni egy swingerben, mint keresni valaki olyat aktuális párunk helyett, aki mellett elégedettebbek lehetünk e téren is.

Hogy megismerhetjük e magunkat jobban, felszabadíthatjuk e belső lényünket azáltal, hogy swingerekbe járunk? Azért gondolom, hogy nem, mert a szabadság alapja pontosan a függőségektől mentes és mértéktartással párosuló életmódból fakad, ahol az élvezetek az emberi kapcsolatok csúcsát nem pedig alapját jelentik. Az önmegismerésre ugyanez igaz, többet azáltal fogunk megtudni magunkról, hogy a felszíni rétegek mögé nézve, hiányainkat elviselve megélünk olyan élményeket, amik felhívják a figyelmünket arra, hogy sokkal többek vagyunk a puszta vágyainknál.

Természetesen a fogyasztás nem erre a logikára épül. Talán abban segíthetnek a swingerek, hogy az időlegesen stresszes pillanatainkat egy biológiailag viszonylag egészséges kikapcsolódási formával oldják, de a személyiség tartós épüléséhez hosszú távon nem igen hiszem, hogy komolyabban hozzájárulnak.

Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran!

Lázár Gergely - Önismereti és párkapcsolati tréner

Baráti üdvözlettel:
Lázár Gergely
Önismereti és párkapcsolati tréner

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …