Írd át az életed forgatókönyvét

Erőtlen próbálkozások, folyamatos sikertelen kísérletezgetések kövezték eddig az életed rögös útját. A közeli ismerőseid folyton pumpálták beléd a sok hülyeséget, a jobbnál jobbnak tartott, de mégis sikertelen tanácsaikat, amivel te még lejjebb kerültél. A folyamatos kudarcok elvették az összes erődet, egyszerűen képtelen vagy tovább küzdeni. Ha elhiszed, hogy nincs tovább, akkor elvesztél.

Azonban tudnod kell valamit. Az életed irányítása a te kezedben van, rendelkezel azzal a hatalommal, hogy megváltoztass mindent. MINDENT! A környezeted, a barátaid, a szokásaid, mindent. Egyszerűen csak annyit kell mondanod, hogy ELÉG, mert szükséged van egy jobb életre. Ehhez azonban fájdalmasabb az út, mint ha nem csinálnál semmit. De bármit is csinálj, szenvedni mindig fogsz. Vagy azért, mert a kínkeserves munka, rengeteg küzdelem, hajnali kelések, folyamatos lemondások lesznek a mindennapjaid középpontjában, vagy ha nem teszed meg a szükséges lépéseket, akkor a magány, a sikertelenség, a nagy üresség fogja megkeseríteni mindennapjaid.

Legyen szó az élet bármely területéről, eredményt csak rengeteg munkával fogsz tudni elérni. Ha az akaratgyengeségedből kifolyólag inkább a semmittevést választod, akkor tudnod kell, hogy az átmeneti lazulásnak milyen következményei lesznek a későbbi életedre nézve. Rengeteg barátod lesz, ugyanis a legtöbben, hozzád hasonlóan képtelenek voltak meghozni a döntést, hogy jobb életük legyen és ezért hajlandóak lennének feláldozni mindent. Az ilyen emberekkel könnyen meg fogod érteni magad, a folyamatos panaszkodások órákon át le fognak kötni titeket. A sebeitek nyalogatása össze fog hozni titeket, aminek köszönhetően éveken keresztül ellesztek azzal, hogy visszahúzzátok egymást a mocsokba.

személyiségfejlesztés

Most azonban változtathatsz. Egy új életet kezdtünk, a tavalyi sok problémát, hiányosságot, fájdalmat, stresszt, magányt magad mögött hagyhatod, hogy az idei év teljesen más legyen. Újult erővel vághatsz bele, egyszerűen kitörölheted azt a sok hibát, amit eddig elkövettél. Ma van az a nap, amikor kezedbe veheted a ceruzát és újra írhatod az életed forgatókönyvét.

1. Elsőként felejts el minden olyan embert, akiknek eddig panaszkodtál. Mostantól átálltál a másik oldalra, nincs szükséged olyan emberekre, akiknek panaszkodhatsz és ne is legyél kíváncsi mások problémáira. Ne engedd, hogy visszahúzzanak, te csak előre nézz.

2. Válassz ki egy követendő példaképet, aki motivációként hat rád, akire hasonlítani szeretnél és vedd fel azokat a sikeres szokásokat, amik őt naggyá tette. Ha te is végig tudsz menni azon az úton, amin ő végigment, akkor te is hasonló sikereket fogsz elérni. Azonban tudd, hogy ő, akinek nyomdokaiba akarsz állni, annyi munkát tett bele, olyan sok szenvedés állt mögötte, amit te el sem tudsz képzelni. Neked is fel kell nőnöd hozzá, hogy képes legyél mindazt a fájdalmat kibírni, amin ő is átesett. A sikerért szenvedni kell, de megéri!

fenékformálás

3. Vége a folyamatos kilengéseknek, érzelmi gyengeségnek. Ne legyél szeretetkurva, ne alázkodj meg némi jó szóért. Állj ki saját magadért, állj a sarkadra és ne legyél másnak a lábtörlője. Tudd, hogy hova haladsz és ha valaki ebben meg akar akadályozni, egyszerűen menj át rajta. Ne törődj semmivel, csak a céloddal!

4. Tudj feláldozni mindent. Ahhoz, hogy új életed legyen, képesnek kell lenned feláldozni mindent. Vége a kényelmes, látszólag biztos lábakon álló életednek. A változás mindig kockázatokkal jár, ezeket azonban vállalnod kell. Legyen szó munkahelyről, barátról, párkapcsolatról, ha a célod eléréséhez szükséges, akkor képesnek kell lenned megtenned ezt a lépést.

5. Hagyd el a komfortzónád. Törekedj arra, hogy az életed valamennyi területén törd át azt a falat, amit eddig nem tettél meg. Ha elkezded tudatosan ledönteni ezeket az akadályokat, akkor a kezdeti erőfeszítések egyre könnyebbek lesznek, majd idővel azon fogod észrevenni magad, hogy mindenféle erőlködés nélkül képes vagy bármire.

Akkor fogsz rátalálni önmagadra, amikor az életed legmélyebb pontján vagy. Lent, a szakadék alján, összezúzott szívvel, kifacsart lélekkel fogod megérteni a életed valódi értelmét, és ha itt képes vagy talpra állni, akkor onnantól kezdve egyszerűen sebezhetetlen leszel. Nem lesz többé erőlködés, nem lesz többé lehetetlen kihívás, nem lesz többé ledönthetetlen fal, csak TE leszel. Mikor megszűnik a külvilág, a környezeted negatív véleménye nem hat többé rád, mikor a főnököd baszogatása nem hoz ki többé a sodrodból, akkor lesz az életed első, igazán önálló és szabad napja, mikor egy új fejezet kezdődik az életed forgatókönyvében.

Köszönöm, ha megosztod a posztot a facebookon!

Csont Attila


Baráti üdvözlettel, a sikereid elkötelezett híve:

Csont Attila
Az alakformálás és önbizalom fejlesztés hazai specialistája

Check Also

Nézd meg, mi lett a 130 kilós srácból

Hölgyeim, ha feltenném a kérdést, hogy melyikőtök mondana igent az első képen szereplő férfi randira …