Időt magadnak!

Anyaként egy egyszerű napon néha úgy elfáradsz, mintha bányában dolgoztál volna. Nézzünk ennek a mélyére kicsit! És vajon mi a megoldás? Ha anya vagy, az alábbi történetben valószínűleg magadra ismersz.

Mész a gyerekért az oviba. Eléd szalad mosolyogva: “anya, anya”, a táskádban keresi a neki hozott finomságot, elindultok. Komótosan hazasétáltok, becsukod az ajtód, végre szusszansz, hogy otthon vagytok.

Még le sem veted a kabátod, ő már csizmával berohan a konyhába, megengedi a csapot, a víz szétfröcsköl, majd egy laza mozdulattal leveri az asztalról a gyümölcsöstálat, a gyümölcsök szanaszéjjel. Leveszi a kabátját – Te még mindig csak a cipődnél tartasz, most épp a hűtőhöz szalad, kiveszi a tejet, és mintegy fél litert véletlenül végigönt a padlón, majd megszólal, hogy pisilni kell. Te egy órája tartogatod a pisit, alig vártad, hogy hazaérj, és itt felordítasz: elegem van! Annyira, de annyira elegem van!!!

banner

Hát igen… Nem tündérmese. De ha megnyugodtál, beszélgess el magaddal. Vajon miért vagy olyan ideges? Miért vagy feszült folyton? Miért robbansz a legkisebb szikrára is esténként?

Biztos jó Neked minden, ahogy van? Elégedett vagy a mindennapokkal? Biztos ez az az élet, amire vágytál? Vagy esetleg túl sok a teher rajtad? Nem segít senki, pedig majd megszakadsz?

A feszültség csak tünet. Annak a tünete, hogy nem figyelsz eléggé magadra. Mit szeretnél? Elmenni masszázsra? Venni egy ruhát? Kávézni a barátnőddel? Vagy csak úgy iszogatni a kávéd és kibámulni az ablakon? Beülni a kádba egy jó könyvvel?

Varázsütésre nem fog nem nyomni a munka-háztartás-gyerek hármasa. Ha viszont rájössz, mi nyomaszt, akkor már könnyebb a kiút. Innentől kezdve tudod úgy szervezni az életed, hogy legyen lehetőséged feltöltődni.

Idáig hallom, hogy most azt gondolod: “Ja, persze, könnyű annak, aki ezt meg tudja oldani. Én nem! Az én életem más!”. Mégis, elsőként érdemes megszervezned magadnak heti 2-3 óra szabadidőt, másképp menthetetlenül besokallsz.

Soha ne sajnáld az időt Magadtól!

Csak akkor tudsz adni másoknak, ha Te magad rendben vagy.

Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran!

Dobos Helga és Nyers Gyula - helgafitness.hu

Baráti üdvözlettel:
Dobos Helga és Nyers Gyula
Neked főztük ki

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …