Hogyan növeld az önbizalmad házimunkával?

A következő cikkben fény derül arra, hogy hogyan köthetjük össze a hasznost a hasznossal. Hogyan lehet az önfejlesztés eszköze a kötelezően elvégzendő házimunka, és miért?

Minden fontos, minden számít. (Brian Tracy)

 Igen, még az apróságok számítanak. A sok pici lépéssel juthatsz el a nagy célhoz.

Minden egyes apró döntésed fejleszti, vagy sorvasztja önbizalmad. Ezeket akkor nem érzed, de hosszútávon biztos, hogy lesz egy pillanat, amikor ráébredsz: wow, magabiztos vagyok! vagy: basszus, gátlásos lettem…

Életem egyik szakaszában önbizalomhiánnyal küzdöttem, és kezembe került Robin Sharma – Teljesítsd be a küldetésed a szerzetessel, aki eladta a Ferrariját című könyve. A szerzőtől hallottam először a „rang nélküli vezető” elvét. Az elv lényege a következő:

Mindenki képes vezető lenni, beosztástól függetlenül. Nem számít, hogy takarítónő, vagy vegyészmérnök, mindenképp lehet vezető. Márpedig azzal, hogy milyen színvonalon végzi a munkáját. Ha művészetet csinál belőle, és minden mozdulatával a tökéletességet akar alkotni, fantasztikus dolgokat kreálhat és inspirálhat másokat. Most viszont ennek a mellékhatásáról, a megnövekedett önbizalomról írok. Ha belerakod az erőfeszítést, és a lehető legjobb minőségben végzed el feladatod, legyen az az ágy megvetése, vacsora főzése, vagy épp a mosogatás, nőni fog az önbizalmad.

 Végezd hát ma a kötelezőket úgy, mint a művész teremti mesterművét, és hidd el, az eredmény nem marad el!

Bíró Bence Péter sikerguru width=

 

Baráti üdvözlettel:
Bíró Bence Péter
Sikerguru

Ha ismersz valakit, akinek ez a cikk segíthet, szerezz neki egy jó napot! 🙂

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …