Hogyan értessük meg a férfiakkal a problémáinkat?

Az első dolog, amit tudnunk kell, hogy megértsük a férfiak nyelvét, hogy a nők érzelmesebbek, a férfiak inkább logikusan gondolkodnak. Ezt már vélhetően tudtad. Viszont nézzünk néhány azonnal alkalmazható tanácsot ezzel kapcsolatban:

  1. Ha rosszul érzed magad vele, vagy úgy érzed, valami nincs rendben, beszéld meg vele

Ne folytasd azokat a játszmákat, amiket ösztönösen tennél. Ne is próbálj meg célzásokkal, vagy a problémád rejtegetésével megoldani a helyzetet, mert nem fogja megérteni. Próbáld meg úgy, mintha egy óvodásnak magyaráznád el, a lehető leglogikusabban elmagyarázni az érzéseidet. Mivel nem érzi át az érzéseid súlyát, ezért mindig mondd el neki, hogy ez az érzés mekkora hatással van rád.

  1. Ha csak az kell, hogy meghallgasson, mondd meg neki

Sokszor vagy úgy, hogy kiöntenéd a lelked, és elmondanád a problémáid valakinek? A férfiaknál ösztönös reakció, hogy minden problémát meg akarnak oldani. Ha csak azt szeretnéd, hogy meghallgasson, mondd ezt meg neki.

  1. Erőszakmentes kommunikáció

Úgy érzed, hogy a párod valamit rosszul csinál? Nem érti meg, csak ha kiabálsz vele, és mindig rossz vége van? Van egy zseniális módszer. Próbáld meg egy picit kontrollálni az érzelmeid, és próbáld ki ezt: a problémádat úgy fogalmazod meg, hogy ez a te érzésed és a te gondolatod. Így nem fogja támadásnak venni, és meg tudjátok beszélni konstruktívan. Például:

„Amikor tévézel, és nem hallod meg, amit mondok, akkor olyan érzésem van, hogy fontosabb neked, hogy nézd a meccset, mint az, hogy velem legyél.”

A kulcs, hogy leírod az érzésedet. És nem támadó formában, hanem egy objektív tényként. Így ő is úgy fog hozzáállni, hogy megbeszéli veled a problémát (és talán változtat), ahelyett, hogy visszatámadna. A rossz út: Általánosítás: „Te mindig csak…” Destruktív kritika: sajnos megerősíti a rossz viselkedést: Nem tudsz semmit fejben tartani! Itt egy példa a kettőre egyben:

Mindig csak a tévét nézed, sose figyelsz rám!

Rosszabb esetben még bele is rúgsz egy olyannal, hogy „tapló”, vagy hasonló. Na ez az, ami a legrosszabb módszer a konfliktus kezelésére. Ha ezek közül találtál olyat, amit a valóságban nem így csináltál eddig, akkor örülj, de nagyon! Talán ez jelentheti a megoldást a legjobban fájó pasis problémáidra. J Összefoglalva a lényeg tehát az őszinte, és kommunikálj teljesen nyíltan. Mondj el neki és beszélj meg vele mindent, amit
tudsz. Ketten vagytok egy kapcsolatban, úgyhogy ketten is oldjátok meg a nehézségeket, nemde?

Bíró Bence Péter sikerguru width=

Baráti üdvözlettel: Bíró Bence Péter Sikerguru

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …