Feladnád? Ne tedd! Állj újra talpra és küzdj!

„Minden fejben dől el” – egy agyonrágott csont, a közhelyek közhelye, azonban ha a dolgok mélyére nézel, valóban megállja a helyét ebben a percben is. Nap, mint nap az élet rengeteg kisebb-nagyobb akadályt görget eléd, amik gyakran az elkeseredettség és kilátástalanság olyan mélységébe taszítanak, hogy azon is elgondolkozol, mi értelme ennek az életnek csúfolt illúziónak.

Ha visszapillantasz az életed legemlékezetesebb pillanataira, sorra jönnek elő csodás emlékek, kellemes érzések, de ha picit is tovább gondolkozol, szépen lassan jönnek elő azok a dolgok, amire nem annyira kellemes visszaemlékezni. A kudarcok a suliban, az első nagy szakítás, a barátok cserbenhagyása, a sikertelen és bebukott célok. Azonban minden egyes kudarccal más ember lettél. Ez egy kötelező tanulási fázis, amit nem tudsz elkerülni, mióta elhagytad a biztonságot nyújtó anyaméhet.

Ez az egész olyan, mint egy csonttörés. Tudod, mikor eltörik egy csont, akkor a csontszerkezet sokkal erősebbé válik a törés helyén. Ugyanez igaz a kudarcaidra is. Ha az élet jól arcon csap, akkor borzasztóan tud fájni, de ha felállsz, akkor sokkal erősebb leszel. Mintha egy energiabombát kaptál volna az élettől, csak ez sajnos nem olyan formában jut el hozzád, ami kellemes lenne. Ehhez viszont minden egyes kudarcra így kell tekintened, hogy ez az életed személyi edzője, aki azt akarja, hogy még erősebb és kitartóbb légy. Minél nagyobbat üt, annál keményebbé fog tenni.

feladnád

Szenvedni azonban mindig fogsz. Vagy azért, mert meg kell küzdened a sikerért, mert képesnek kell lenned megtenni azokat a szükséges lépéseket, amihez baromira nincs kedved. Ha viszont gyenge vagy, akkor meg azért, mert utólag fog felemészteni a félelem és a kudarc érzése, hogy nem éltél számtalan lehetőséggel és lényegében átélted az életed. Ha nem tudsz magadnak egy kapaszkodót találni, egy célt, amiért küzdhetsz egy életen át, amiben jó vagy és imádsz csinálni, akkor szépen lassan el fog telni az a 20-30-40 év úgy, hogy lényegében nem csináltál semmit és nem értél el semmit.

banner_660x85

Ha végigmész egy utcán és megnézed az emberek arckifejezését, a legtöbb ember fejéről süt a reményvesztettség és a boldogtalanság. Őket egyszerűen leterítette a mindennapok kudarcai, kicsúszott a kezükből az a kapaszkodó, ami kihúzhatta volna őket a gödör mélyéről. A fiatalok züllenek, a lányok kurvulnak, a felnőttek alkoholistákká válnak, mert a könnyebb utat választják. Ők nem úgy keltek fel reggel, hogy egy újabb lehetőség, amivel egy lépéssel közelebb kerülhetnek a céljaikhoz, hanem az „én úgy sem vagyok rá képes” gondolkodás miatt, a kishitűségnek köszönhetően elfogadtak egy könnyebb utat, rányomva a bélyeget a saját életükre.

feladnád 3

Ha elhiszed magadról, hogy képes vagy megvalósítani valami maradandót és képes lennél beáldozni akár mindent, úgy értem MINDENT ezért a célért, akkor fognak jönni az eredmények, onnantól leszel az, akinek születtél. Egy új időszámítás fogja kezdetét venni, ahonnan minden gördülékenyen fog menni. Amikor az akadályok elől sem kell kitérned, mert egyszerűen maguktól megszűnnek, mielőtt hozzád eljutnának. Ez azonban most is benned van, csak nem hiszed el még magadról, mert a múltban átélt kudarcaid kialakították benned a bizonytalanságot, ahelyett, hogy megerősítettek volna.

Feladnád? Lehet, csak egyetlen lépéssel kellene tovább menned, már csak egyetlen pofont kellene még kibírnod és ott lesz az, amiért küzdesz. És ott, akkor rá fogsz jönni, hogy a cél nem is az volt valójában, amire anno gondoltál, mert a célod folyamatosan fog változni, ahogy te is.  De pont ez a lényeg, mivel az utad során más emberré fogsz válni, aki képes mindenből és mindenkiből jobbat csinálni, aki képes maradandót alkotni, aki képes megváltoztatni a saját maga és más emberek életét. És ez lesz az az állapot, amikor visszatekintve életedre azt fogod érezni, hogy igen, ez az. Hogy büszke vagy magadra, mert képes voltál elhinni magadról, hogy meg tudod csinálni, bármi legyen is az. Mert egyszerűen csak átkattintottad az agyad és elkezdtél úgy gondolkozni, hogy a lehetetlen nem létezik. És ezt most kell megtenned. Most kell elhinned magadról, hogy meg tudod csinálni. Mert minden fejben dől el!

Feladnád? Ne tedd, nem éri meg!

Bármi legyen is a célod, TART AMEDDIG TART, KERÜL AMIBE KERÜL!

Neked is szoktak lenni mélypontjaid? Hogy szoktad túltenni magad rajta? Ha gondolod, oszd meg velünk az alábbi komment ablakban:

Csont Attila - személyi edző

Baráti üdvözlettel, a sikereid elkötelezett híve:

Csont Attila
Az alakformálás és önbizalom fejlesztés hazai specialistája
A szupernő oldal tulajdonos-főszerkesztője

Check Also

Nézd meg, mi lett a 130 kilós srácból

Hölgyeim, ha feltenném a kérdést, hogy melyikőtök mondana igent az első képen szereplő férfi randira …