Érdekes ellentmondások

Általában a nehézségekkel küszködő emberektől szoktam hallani:

„Nincs szükségem tanfolyamra”

„Nincs szükségem segítségre”

„Nincs rá időm”

„Nincs rá pénzem”

„Nincs időm olvasni”

Akiknek pedig nem lenne rá szüksége, az jelentkezik. Hiszen tudja, ha 1 új mondatot hall már megérte. Illetve a meglévő tudást nem árt megerősíteni, más szemszögből is megvizsgálni.

Egyébként, akinek nincs ideje azokra a dolgokra, amiket szeretne megtenni, vagy meg kell tennie az egyfajta modernkori rabszolga. Tudom milyen, ezt én magam is megéltem és nem volt jó érzés.

Akinek pedig nincs pénze fejlesztenie magát, javíttathatna életén, körülményein, minden bizonnyal annak nagyobb szüksége van rá, mint bárkinek.

Sajnos a „nincs pénzem, se időm” kijelentés magát a problémát nem oldja meg. Mikor lesz pénze, ideje? Mi fog változni? Hol lesz 5 év múlva? Semmi nem fog változni pozitív irányba, vagy stagnálni fog, vagy romlani. Meg kell tanulni a szükséges készségeket, stratégiákat, hogy folyamatosan hatékonyak és eredményesebbek legyünk. Gondolj csak bele, ha folyamatosan ugyan azt teszed, mint eddig, annak milyen eredménye lesz? Ugyan az, mint eddig is volt, az eredmény nem változik.

banner_660x85

Karriertervezéssel kapcsolatosan pályamódosítással küszködők vagy tartósan munkanélküliektől szoktam hallani, tudják ők milyen egy jó önéletrajz és hogyan kell pályázni, ismerik a piacokat….. neki nincs szüksége segítségre. Illetve a szokásos, hogy nincs rá pénze és ideje, de keresni sincs ideje. Pedig, ha a fizetésének egy töredékét és néhány órát feláldozná a céljaiért, akkor néhány hónapon belül egy olyan helyen dolgozhatna, ahol többet keres, jobban érezné magát és ideje is felszabadulna. Mégse tesz a változásért.

A kedvencem, nem megyek időgazdálkodás tréningekre, mert nincs időm Ilyenkor visszakérdeztem, hogy hallottad saját magadat? Nem érzed úgy, hogy itt lenne a helyed?

Te is szoktál ilyen kifogásokat, érveket gyártani magadnak?

Ne tedd, hiszen ez mentségkeresés és a felelősségnek a hárítása.

Legyén nyitott és fejleszd magad, hiszen ez a siker egyik kulcsa.

Tegyél ma valamit Önmagadért!

Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran!

Magyar Kitti - Coach, Támogató hátszél

Baráti üdvözlettel:
Magyar Kitti
Coach – Támogató hátszél

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …