boldog nő

EDZÉSTERV a léleknek

Biztos Neked is volt már olyan holtpont az életedben, amikor semmi nem motivált, egy rakás szerencsétlenségnek érezted magad, mindenkit irigyeltél a szerencsés élethelyzete miatt. Miért éppen velem babrált ki a sors?  Csúnya is vagyok, van rajtam jó pár kg felesleg, nyelvvizsgám sincs, vagy csak egy van, míg másoknak 2-3, a munkámat utálom, a főnököm egy idióta barom, párom sincs, akivel mindezt megoszthatom, vagy van egy férjem, aki nem ért meg, mert neki is csak egy nyelvvizsgája van, de másik nyelvből, így teljesen elbeszélünk egymás mellett.

Minden összejött, szoktad mondani. Nos, nem összejött, hanem összehoztad. Tudom, kellemetlen ezzel így szembesülni, de bizony a nagyon szomorú tény az, hogy kb. 99 %-ban a saját magadról kialakított negatív énkép vezetett el idáig. A kedvenc mondatom ez: “Neked csak megszületni volt nehéz”. Azt aláírom, hogy valóban nem mindegy, mit hoz otthonról az ember. Viszont nézd meg,  hány olyan példa van előttünk, hogy valaki a nyomorból tört ki csak azért, mert volt hozzá kitartása, akaratereje, és nem elégedett meg azzal, amit látott maga körül.

banner_660x85

Szerintem ez az első lépés a negatív széria megszakítása felé. Ha már felismered, hogy ez így Neked valamiért nem jó, az már fél-siker lehet, de csak abban az esetben, ha elkezdesz azon töprengeni, mit tehetsz azért, hogy változtatni tudjál. Önmagunk sajnáltatása a világ legegyszerűbb dolga. Bárki képes rá, lássuk be, hogy túl nagy ész, akaraterő, kreativitás nem kell hozzá.

Én azt látom, hogy az első, és legfontosabb feladat az lehet, ha nem hasonlítgatod magadat másokhoz. Túl sok ember hiszi azt, hogy ha nem olyan okos, intelligens, jóképű, sportos, szellemes, mint egyesek, és nem keres annyit, akkor nem érdemli meg, hogy szeressék és tiszteljék, egyszerűen nem érdemli meg, hogy boldog legyen.

Ezért én most összeszedtem Neked (Andrew Matthews segítségével) néhány jó tanácsot, amiket ha megfogadsz, képes leszel javítani önértékeléseden:

– FOGADD EL A DICSÉRETEKET!- Mindig mondj köszönetet, ha megdicsérnek, és ne próbáld valami negatív megjegyzéssel  nyugtázni.

– DICSÉRJ MEG MÁSOKAT!-  hidd el, nagyon jó érzés tud lenni, ha őszintén, tiszta szívből észre tudod venni másokban a szépséget.

– MINDIG ELISMERŐEN BESZÉLJ ÖNMAGADRÓL! – ha éppen nem jut eszedbe semmi pozitív gondolat önmagadról, akkor inkább ne szólalj meg.

– DICSÉRD MEG MAGAD!- Veregesd magad vállon, ha valamit jól végeztél el, ismerd fel értékeidet!

– ISMERD FEL, HOGY ÉRTÉKED NEM FÜGG A VISELKEDÉSEDTŐL! – ha valami butaságot követsz el, attól még nem vagy rossz ember. Csak az nem tud hibát elkövetni, aki nem csinál semmit.

– TÖRŐDJ A TESTEDDEL!- mozogj rendszeresen, és ne etesd szeméttel.

– TARTÓZKODJ POZITÍV EMBEREK TÁRSASÁGÁBAN!- kerüld az energiavámpírokat, mert csak lehúzzák a hangulatodat, és erősítik benned a hajlamot, hogy negatívan láss mindent!

– TUDJ ÖRÜLNI AZ APRÓ DOLGOKNAK, ÉS NE ÉREZZ BŰNTUDATOT, HA EGY KIS LUXUSRA VÁGYSZ!- sokan már elfelejtettek örülni az apróságoknak, pedig emlékezz vissza, hogy gyerekkorban mennyire fel tudott dobni egy kis semmiség is. A “luxus” pedig ne hozzon zavarba, hanem tanuld meg élvezni, ha lehetőséged nyílik rá.

– OLVASS OLYAN KÖNYVEKET, AMELYEK INSPIRÁLNAK, MELYEKBŐL ÚJ ÖTLETEKET TUDSZ MERÍTENI!- kezd kimenni a divatból az olvasás, pedig hidd el, hogy az “elfogyasztott” könyvek számában mért gazdagság többet ér minden vagyonnál.

Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran, vagy szólj hozzá, mondd el a véleményed!

Bozsik Ildikó személyi edző

Baráti üdvözlettel:
Bozsik Ildikó
Aerobic edző
Személyi edző

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …