Divat lett utálni a Valentin napot?

Az utóbbi években valahogy szaporodnak a közösségi oldalakon azok a bejegyzések, amelyek azt hirdetik, hogy a Valentin nap felesleges dolog, amit csak a piaci szereplők találtak ki, hogy a szerelmesek feleslegesen költség ezen a napon (is) a pénzüket. Az érvek között szerepel, hogy semmi köze a magyar hagyományokhoz, és természetesen kapóra jön azon szingliknek is kifejezni negatív érzéseiket, akik ezt a napot kénytelenek egyedül tölteni.

Fenti érveket tudomásul véve azért nem árt tudni, hogy vannak érvek a Valentin nap mellett is. Kiindulva a magyar hagyományokból, mondhatnánk, hogy a szerelmesek nagy napja Magyarországon május elsejére esik, de idejét sem tudom már, hogy hol és mikor láttam utoljára Májusfát. Nagyvárosokban kivitelezhetetlen, és sajnos vidéken is erőteljesen megkopott ez az egyébként nagyon kedves hagyomány.

banner_660x85

Érv lehet a felesleges pénzköltés is. Valóban értelmetlen szívecskés párnákért, bögrékért és egyéb hasznavehetetlen giccsekért pénzt adni, de, ha a választott hölgy díjazza ezeket, akkor miért ne? Ha pedig virágcsokorban gondolkodik a férfi, akkor ki az, aki kimondja, hogy ablakon kidobott pénz? A Valentin nap egy különleges alkalom lehet, egy aprócska érv, hogy eltöltsünk egy kellemes estét szeretett párunkkal. A döntés mindenki számára adott, de azért érdemes átgondolni, hogy melyik megnyilvánulási formától várhatunk többet: ha odadobjuk a párunknak, hogy a Valentin nap értelmetlen és nem vagyunk hajlandóak tudomást venni róla, vagy meglepjük egy kedves aprósággal, például csokis eperrel?

A csokoládéval bevont eper elkészítése nagyon egyszerű, pár perces művelet. Kivételesen pálinka helyett egy pohár pezsgőt javaslok hozzá.

Hozzávalók:

250 g friss eper (egy doboz)

1 tábla diabetikus vagy magas kakaótartalmú, jó minőségű étcsokoládé

Elkészítése:

Az epreket megmosom és félbe vágom. A csokit darabokra töröm és a mikróban 2 x fél perc alatt felolvasztom. Nem szükséges hozzá olaj, vaj vagy margarin, ezek nélkül is tökéletes lesz a végeredmény. A folyékony csokit egy zacskóba töltöm, amelynek az egyik alsó sarkára kis lyukat vágok, és a vékony csokisugárral bevonom az epreket. Egy órára hűtőbe teszem, hogy megdermedjen, és már fogyasztható is. Garantáltan romantikus élvezet!

Varga-Komári Ági aerobic edző

Baráti üdvözlettel:
Varga-Komári Ági
Aerobic edző

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …