barátság

Barátság – a környezeted átlaga vagy

Írd fel ide annak a 10 embernek a nevét, akivel a legtöbb időt töltöd!

Most gondold végig az egyes embereknek mekkora a jövedelme, milyen munkát végeznek, milyen az egészségi állapotunk, mi az érdeklődési körük… Írd ezeket is mellé!

Őszintén tekints magadra, Te milyen vagy? Nagy átlagban olyan vagy, amilyen Ők?

Szokták mondani, hogy vedd azt a 6 embert, akivel a legtöbb időt töltöd és Te is olyan leszel. Szeretnél jobb lenni a környezeted átlagánál? Mit kell ehhez tenned?

Vedd körül magadat körül olyan emberekkel, amilyen lenni akarsz!

Ismerkedj meg olyan emberekkel, amilyen lenni szeretnél, akik már elérték azt, amit te szeretnél megvalósítani. Tölts velük egyre több időt, tanulj tőlük, fejlődj.

Ne zavarjon, hogy még nem tudod, hogy hogyan fogsz azokkal az emberekkel kapcsolatba lépni, határozd el magad és később, ahogy fejlődsz biztosan sikerül velük kapcsolatba lépned. Akikkel pedig tudod, azokkal ne habozz felvenni a kapcsolatot. Az önerőből lett sikeres emberek szívesen elmondják a történetüket, mesélnek neked és segítenek, tanácsokkal látnak el.

Építsd le a negatív embereket a környezetedből!

Tudom, elsőre nagyon keményen hangzik, viszont ahogy változol, fejlődsz úgy a környezetedben lévő emberek is fokozatosan lecserélődnek. Sok barátoddal fog megszakadni a kapcsolatod, vagy csak eltávolodtok egymástól. Amennyiben nem szeretnéd megszakítani a kapcsolatot, vagy nem tudod, hiszen a családodról van szó, akkor tölts velük kevesebb időt. Amennyiben nem pályakezdő vagy és komoly kapcsolatban élsz, úgy a változások megterhelhetik a kapcsolatot, konfliktusok keletkezhetnek.

banner_660x85

Remélem, azok közé tartozol, akiket a párjuk segít és támogat a nehézségekben, illetve segít a célok megvalósításában. Amennyiben nem úgy a változásokkal vagy a párod is változik, vagy rosszabbik esetben az „ellenséged” lesz és csak hátráltatni fog, ez esetben a kapcsolatotok teljesen tönkre is mehet. Amennyiben még nincs komoly kapcsolatod, törekedj arra, hogy olyan partnert keress, akivel kölcsönösen tudjátok egymást támogatni.

Nagyon jó feladat szokott lenni a környezeted szűrésére, ha megkérdezed valakitől, hogy milyen céljai vannak. 10-ből 9 nem fog tudni válaszolni, ha pedig mégis, akkor általában olyan közhelyeket fog sorolni, hogy boldog legyen, gazdag legyen….. Nagyon árulkodók a válaszok, hogy ki hogyan gondolkozik, milyen szemléletmódokkal, attitűddel rendelkezik.

Miért fontos mindez?

Az álmaid megvalósítása felé vezető úton nagyon fontos milyen emberekkel lépsz kapcsolatba, hiszen azok segíthetnek a nehézségeknél vagy visszahúzhatnak és megakadályozhatják a sikereidet. Karriered építésénél is nagyon jelentős szerepe van, amiről részletesebben az Életed Mérföldkövében is olvashatsz. Önmagunk fejlesztésénél és építésénél is meghatározó szerepe van, hiszen negatívan és pozitívan is formálhatja az énképünket, önbizalmunkat a visszajelzések.

Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran!

Magyar Kitti - Coach, Támogató hátszél

Baráti üdvözlettel:
Magyar Kitti
Coach – Támogató hátszél

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …