Annyira jó lenne elmenni Mauritiusra… Vagy mégsem?

Képzelődjünk kicsit. Képzeld el, hogy mi lenne, ha most kapnál egy telefonhívást. Megtudnád, hogy kaptál egy távoli rokonodtól egy jegyet és egy hetet teljes ellátással Mauritiusra.

Beach

Puha, fehér homok, kényelmes napozóágyak, és világoskék, tiszta tengervíz. Ha beúszol több tíz méterre belátsz. Együtt úszhatsz a teknősökkel, és gyönyörű halakkal. Helyi férfiak és nők lesik minden kívánságod. Ehetsz a legfinomabb különlegességekből, és színes koktélokat hoznak neked a pálmafák tövébe. Milyen csodás is lenne…

De vajon jól éreznéd magad?
Vélhetőleg nem.

SONY DSC

Micsoda?!

Hogy-hogy nem érezném magam jól?

Azért nem, mert itt sem érzed magad igazán jól.

Na jó, de azért ott mindenem meg lesz.

Az a helyzet, hogy ha most, ebben a percben nem tudsz jelen lenni, elengedni minden problémád, nem gondolkodni semmin, csak élvezni a pillanatot, akkor ott sem tudnád. Ott is ugyanúgy kattogna az agyad, hogy vajon a férjem mit csinál otthon. Vajon nem mocskolja össze a nővérem a cipőm, amit kölcsön adtam neki? Nem akarok haza menni. Vajon mit fog szólni Gabi, ha megtudja, hogy itt vagyok? Küldök is neki egy képet Viberen.

Tehát nem lennél jelen. Nem tudnád igazán élvezni. A stressz egy szokás, amit ha itthon gyakorolsz, mindenhova magaddal viszed. Saját magad is mindenhova magaddal viszed. Rendben, magaddal már jól kijössz. Jól érzed magad egyedül is, de képes vagy elengedni minden gondolatod és átélni a jelent?

Ha még nem, ne aggódj, kis gyakorlással könnyen elsajátíthatod. És ahogy a legnagyobb spirituális guruk mondják, annyira élvezheted az életed, amiről úgy gondoltad, hogy csak akkor fogod, ha eljutsz mondjuk Mauritiusra.

Na de hogyan érhetem ezt el?

A válasz a rendszeres meditációban rejlik. Segít a jelenben lenni, és élvezni a pillanatot. A lényeg: ülj le egy székbe, és csukd be a szemed. 5-10 percen keresztül figyeld a testedben zajló gondolatokat és érzéseket, és ha tudsz, ne gondolj semmire. Engedd el a gondolataid. Hihetetlenül hangzik, de ennek a módszernek a rendszeres alkalmazásával sokkal boldogabbá válhatsz, megtanulod kontrollálni az érzelmeid, és ami a legfontosabb, élvezni tudod a pillanatot.

Ha hallanál még a meditációról szívesen, szeretettel ajánlom az erről készült videómat:

Szóval ha eddig nem érezted jól magad ott, ahol vagy, akkor akármilyen hihetetlenül is hangzik, Mauritiuson sem lenne sokkal jobb.

Kezdd el élvezni a jelen pillanatot, és ne foglalkozz semmi mással! 🙂

Bíró Bence Péter sikerguru width=

Baráti üdvözlettel:
Bíró Bence Péter
Sikerguru

Ha tetszett a cikk, oszd meg nyugodtan!

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …