A fájdalmas valóság

Elmesélek egy történetet: volt egy lány, egy tök átlagos, mindennapi lány, aki akár veled is szembesétálhatna az utcán. Ez a csajszi úgy gondolt magára, hogy a teste csak egy tárgy, egy eszköz, amivel nem igazán kell foglalkozni. Nem foglalkozott vele, volt egy pár kilócska felesleg rajta, az úszógumi ki-ki villant a pólója alól, a strandon is mindig szégyenlősen vetkőzött le bikinire.
A munkáját csak kényszerből csinálta, sajnos annyira sem volt ölbizalma, hogy legalább beadja egy jobb helyre az öléletrajzát. Tehát még esélyt sem adott egy jobb életnek, helyette a lustaságba és a kajába menekült. A magánélete meg kész katasztrófa volt. Folyton jobbnál jobb pasikra vágyott, azonban vagy csak tuskók álltak vele szóba, akik csak “azt” akarták, vagy még ők is messzire elkerülték.
Az élet kudarcai elől a kajába menekült, az élvezeteknek élt, nem számított, ha este 10 után nyomta be az utolsó nutellás palacsintát, amit egy jó adag kólával öblített le, így hát a csajszi bekerült egy hullámvasútba, ami csak lefele száguld, lefele a magány és önvádaskodás mélységébe, ahonnan nagyon keserves kimászni.

Ez a nő akár Te is lehetnél?

Csinálhatja az ember ezt a definiálhatatlan életmódot egy darabig, de ha te is így viszonyulsz a saját testedhez, nagyon gyorsan kapj észbe, mert csúnya és magányos vége lehet. Miért bánsz azzal a dologgal ilyen kegyetlenül, amit nem tudsz csak úgy eladni és egy jobbra cserélni? Ebben a testben kell leélned az életed, ha elhasználod, nem fogsz újat kapni. Igen, tudom, nincs rá pénzed, meg időd sincs semmire. De mikor is kajáltál utoljára gyorsétteremben, vagy mikor ittál utoljára üdítőt? Ja, hogy ma? Látod látod…

Gondolj csak bele, hogy a kórházban feküdve, ha meglátogatnak majd a barátaid, szeretteid és megkérdezik, hogy “Mi történt??” és te erre csak annyit fogsz tudni mondani, hogy “Semmi, elment mellettem az élet”. Milyen baromi hibásnak fogod érezni magad? Elrontottad azt a dolgot, aminek az életed köszönheted. Most azt hiszed, hogy te vagy a Superman, mert rajtad nem fog se idő, se természet, mert te hallhatatlan vagy. Most jó dolog a kifogások mögé bújni, meg a hülyébbnél hülyébb kifogásokkal nyugtatni magadat, de minden egyes “de most nincs időm/pénzem erre” kijelentéssel egyet húzol a pisztolyon és tudod te is, hogy az orosz rulett nagyon veszélyes játék. Nem az a kérdés, hogy túléled-e vagy sem, hanem hogy mikor kerülsz olyan egészségügyi csődbe, ahonnan már nincs visszaút.

az élet orosz rulettje
Ne húzz többet, nem jó játék az az orosz rulett

Ha most egy picit magadba nézel és a kifogások helyett a megoldásra koncentrálsz, akkor talán megváltozhat az életed hamarosan. Nem is arról van szó, hogy néhány hónap alatt lefogsz. Nem az a cél. Lefogysz egy tízest, na és aztán? Attól boldog leszel és jobban fognak szeretni? Szerintem nem! Ha a dolgok mögé tudsz látni, hogy mennyi minden plusszal jár mindaz, ha egy jól karbantartott testben élheted mindennapjaid, akkor lehet már most kiugrasz a fotelből és megnézed, hogy hol adják occón a sportcipőket.

A harmadrangú állásodból és a boldogtalan párkapcsolatodból való kitörés, a kolléganőidet lealázó bomba jó alak, az átlagot megszégyenítő kitartás és állóképesség, na és az “ENYÉM A VILÁG” kisugárzás nem megér mindent? Mikor úgy mész el bárhova, hogy nem kell szégyenkezned a külsőd miatt, hanem büszke lehetsz magadra a szeretteid előtt. Minden arról szól, hogy megtaláld a Benned lévő Szupernőt, hogy tudj érvényesülni az élet bármelyik területén, ne legyenek akadályok a fejedben, hidd el magadról, hogy bármire képes vagy. Ezt pedig csak úgy fogod tudni elérni, ha a külsődön elkezdesz dolgozni, kézzelfogható dolgokat teszel saját magadért, mert nem elég a sarokban lótuszülésben mantrázni és egy szebb jövőben hinni.

Csont Attila

Baráti üdvözlettel, a sikereid elkötelezett híve:

Csont Attila
Az alakformálás és önbizalom fejlesztés hazai specialistája

Check Also

Nézd meg, mi lett a 130 kilós srácból

Hölgyeim, ha feltenném a kérdést, hogy melyikőtök mondana igent az első képen szereplő férfi randira …