Gyöngyösi Szilvi 40 évesen

40 év felett is lehetsz vonzó és bomba nő

Az utóbbi hónapokban több olyan vendégem lett, akik jóval 40 felett vannak!!
Persze értetlenül állnak előttem – nekem szegezett kérdésekkel – “Mitől tartod magad ilyen jól, alig van ráncod, a tested is kidolgozott. Miért?”
Ki mondta, hogy negyven felett megáll a nők számára az élet? Pedig akár elhangzott valaki szájából, akár nem, akkor is sokan mondanak le a negyedik x-et elhagyókról. Sok változás történik ilyen korban, meg kell élni, DE bombázó lehet a nő (akár) ebben a korban is!

Az idő megy, öregszünk. A változás fokozatos és folyamatosan megy végbe…
A húszéves még Boldog, hogy felnőtt, és tervekkel telve lát neki a világ megváltásának. A húszéves öregnek  látja a negyvenest és azt hiszi, ő sosem lesz annyi!!

Aztán szép lassan sorra megismeri a korlátait – (ám lássuk be, eme korlátokat magunknak építjük).
A legtöbben családot alapítanak, keményen dolgoznak, küzdenek, hogy megalapítsák a jövőjüket, megteremtsék az anyagi alapokat, élik a már előttük oly sokak által kitaposott, megszokott életet, közben elfeledkeznek az élet valódi céljáról.

Harminc után sokan feladják terveiket, miszerint velük majd másképp lesz, megváltják azt a bizonyos világot. Ekkor kezdik sajnálni, hogy felnőttek lettek és nem maradtak örökké gyerekek, számtalanszor elhangzik: „Jaj, ha még egyszer kezdhetném!”

A negyvenedik születésnap némelyek számára okot ad a gyászindulóra. Megvallom őszintén én is borzasztóan sajnáltam magam!! Ez egy olyan dátum, amikor szinte kivétel nélkül mindenki ledöbben, és észreveszi, hogy vele is halad a kor, eljár fölötte az idő! Ekkortájt gondolkodnak el a nők az élet nagy kérdésein!! Sokan pánikba esnek és felteszik a kérdést: mi jöhet még?? Lehet-e valami új vagy jobb még?? A 40esek ekkorra már Több tragédiát átélnek lelkileg, amit nem tudnak elmondani senkinek, vagy nem is akarják!! Ekkor érzik úgy, hogy  az időt nem állíthatják meg, sőt vissza sem fordíthatják!

Gyöngyösi Szilvi 40 évesen

Észreveszik  a mulandóságot…..
Azon merengenek, mikor ment el ennyire az idő, hiszen észre sem vették a nagy hajtásban. Ebben a korban érkeznek legtöbbek számára azok a kérdések is, ha addig nem jöttek: Ki vagyok én? Miért én? Mi a célom az életben? Mit keresek itt? Miért vagyok? Stb stb.

A 40. Szülinapomon azzal vigasztaltak a barátaim, hogy „Az élet 40 fölött kezdődik!”
Amúgy így visszatekintve ez mekkora kamu duma!! 😀
Én egyébként azok köze tartoztam, akik nem tudják elfogadni teljesen természetesnek, az élet velejárójának az idő haladását!!!
Én azt látom, hogy ekkorra már rengeteg házasság felbomlott, a felek pánikba esve “rohannak” egy fiatalabb párt találni…..
Sokan eddigre már túl vannak valamilyen betegségen, vagy épp ekkor jön ki egészségügyi problémájuk, munkahelyet, hivatást változtatnak, tanulni kezdenek, mert változást akarnak!

Ezt nevezik kapuzárási pániknak?
Mit is akarunk tulajdonképpen?
A teljességet, a boldogságot, a szeretetet, de azt bizony nem fogjuk mástól megkapni!
Miért? Azért, mert nem másban található, hanem bennünk, mélyen! Engednünk kell feltörni saját magunkból, hiszen boldogságra születtünk, amit teljesen elfelejtettünk valahol a hajszában…..:(

És mi is történik negyven felett a testünkkel ?? Hogyan fogyókúrázzunk vagy mozogjunk!?
40 éves kortól a testünk számos változáson kezd átesni!!A hormonális változások következtében még sejtjeink növekedésének üteme is lelassul. E változások egy része az öregedés természetes velejárója, amit meg kell tanulnunk kordában tartani.

Az alábbiakban néhány fontos lépést sorolok fel, amelyek segítségével könnyebben megérthetők a fogyást hátráltató akadályok 40 éves kor felett.

Gyöngyösi Szilvi 40 évesen

A kalóriaégetés rettentően egyszerű: ami bemegy, azt el kell égetni! Hihetetlenül könnyű meghízni – ha csupán napi 100 felesleges kalóriát fogyasztunk, egy év alatt négy kilót is felszedhetünk. A 100 többletkalóriával nem is lenne baj, ha elégetnénk, de negyven év felett tevékenységi szintünk visszaesik. A feladat tehát az, hogy minél többet mozogjunk!!
Sajnos az öregedéssel az izomtömeg is csökken és helyére zsír kerül.

Az aerobikedzés ezúttal nem elég; vásároljunk kézi súlyzót és fokozatosan építsük fel mindegyik izomcsoportot, hogy szövetségeseinkké váljanak a fogyókúrában. Ne félj intenzíven edzeni!

40 év felett kevesebb kalóriára, viszont ugyanolyan sok létfontosságú tápanyagra van szükségünk, mint fiatalabb korban. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget (különösen hüvelyeseket), tejterméket, sovány húst, halat, tojást, valamint növényi olajat.

Én 43 éves vagyok- minden reggelem így indul: Utifű maghéj, Búzafűhéj, szódabikarbona kombóval kezdődik + a vitaminok!
Rengeteg folyadékot – leginkább vizet iszok!! Heti 2-3 Cardio ( leginkább Grandup) és kb. heti 2 alkalommal a  saját módszerem alapján kidolgozott programomat csinálom  én is a vendégeimmel (saját testsúlyos gyakorlatok).
Nem, nem szedek semmilyen “cuccot” és igen, ezek nélkül is lehet valaki szép, izmos, csinos!!
Persze küzdök érte, hogy ezt a formám megtudjam tartani!! De hát a türelmes kemény munkának van csak eredménye!!

És kell a kozmetika, a kikapcsolódás , egy jó kávé , lazítás barátokkal, kell, hogy érezzem, “élek “!!És a legfontosabb: minden agyban dől el. Negyvenkét évesen ébredtem rá, érdekel a spirituális énem. Igen, járok kezelésekre, sokáig Prananadinra, mostanság a szeretet energia, ami jót tesz!!

A változás kora sokakat felébreszt!

Emellett persze a felébredés életszakasztól függetlenül bármelyik pillanatban bekövetkezhet… Ez benne az egyedi, a megismételhetetlen, a fantasztikusan csodálatos. Hiszen ezért jöttünk, hogy megtapasztalhassuk!

Ha bármilyen kérdésed van, itt alul a komment részben is nyugodtan felteheted

Gyöngyösi Szilvia - Grandup

Baráti üdvözlettel
Gyöngyösi Szilvia
GrandUp kitalálója, Master Trainer
Fitnesz edző

Check Also

Szupernőként boldog leszek?

Szeretettel üdvözöllek! Demeter Miklós vagyok és hobbim a boldogság kutatás. Abban szeretnék segíteni neked, hogy …