Hogyan készülj fel a fogyókúrára

Fogyókúra? Hogyan készülj fel rá?

Sokszor próbáltam belevágni az életmódváltásba, több-kevesebb sikerrel. Általában egy-két napos, vagy hetes próbálkozások után feladtam a magam sanyargatását és a könnyebb utat választottam. Valahogy mást láttam a tükörben, vagy csak mást akartam látni. Próbáltam nem észrevenni, hogy a helyzet elfajult, és változtatnom kéne. Valahol belül éreztem és tudtam, hogy lépni kell, de ez nem ment ilyen egyszerűen.

Vágj bele MA

Mindig kitaláltam valamilyen okot, mentegetőztem, most ezért nem kezdem el, most azért. „Majd hétfőtől fogyókúrázom”, „jövő hónaptól belekezdek”… Sajnos ez nem jó taktika. Nem szabad halogatni, akár milyen nap van, nem számít, a MAI nap a legjobb nap ahhoz, hogy belekezdj!

banner_660x85

(Nem) csak magadra számíthatsz a fogyókúra során

Visszagondolva kettős érzéseim vannak az ismerőseimmel és a családommal kapcsolatban, akik nem akartak bántani, és ezért nem mondták, hogy talán nem kéne késő este nekilátni egy hatalmas tábla csoki elfogyasztásának, vagy rendelni egy pizzát extra nagy, cukros üdítővel. Ha kényszerítenek, hogy menjek el egy edzőterembe, vagy, hogy fussak mikor 10 lépcsőfokot nem tudtam megtenni zihálás és heves szívdobogás nélkül, talán ha figyelmeztetnek, akkor nem szalad így el velem a ló? Ez nem az ő hibájuk volt. Ők csak elfogadtak olyannak amilyen voltam. Nem másoknak volt a feladatuk megmondani, mit kellett volna tennem. Segíthettek, terelgethettek, de nekem kellett meghozni a végső döntést. Hosszú, nehéz út várt rám ezután. Nekem kellett végig csinálnom, átküzdenem magamat a nehézségeken, átlendülni a mélypontokon, és nem feladni. Mert ha ezt egyszer végig csináltam nem engedhettem meg magamnak, hogy újra hibát kövessek el.
Élet a fogyás után

Test és Lélek

Azelőtt evésbe menekültem a problémáim elől. Most elmegyek futni és kiszellőztetem a fejem, vagy végigcsinálok egy kemény órát, kiadom a dühömet, levezetem a feszültséget. Egy ilyen hosszú folyamat során az ember teljesen átalakul és ez nem csak a külső átalakulásról szól. Én a sport által erősebb, kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb lettem. 10 hónap alatt 26 kilótól szabadultam meg, megismertem a korlátaimat, az erősségeimet, rengeteget fejlődtem, persze még messze a célom, de már látom, hogy nem lehetetlen. Küzdök és el fogom érni azt, amire vágyom. Próbálok segíteni, erőt adni azoknak, akik hasonló cipőben járnak mint én, de még az útjuk elején állnak. A mindennapjaimról, az érzéseimről, azokról az ételekről és italokról, mozgásformákról fogok írni az elkövetkezendő időszakban, amik által elértem az eddigi céljaimat, és remélem, hogy ösztönzőleg fogok hatni Rátok, olvasókra. Ne feledjétek, egy év múlva ilyenkor hálásak lesztek Magatoknak, hogy MA elkezdtétek!

Ha bármilyen kérdésed van, bátran keress!

Biczó Fruzsina - szuperno, gasztroblogger

Baráti üdvözlettel

Biczó Fruzsina
Szupernő
Gasztroblogger

Check Also

elképesztő fogyás

Egy nő őszinte vallomása – közel 100 kiló fogyás után

2012 április 2-án kaptam egy emailt egy anyától. Egy olyan anyától, aki az utolsó esélyként …