elképesztő fogyás

Egy nő őszinte vallomása – közel 100 kiló fogyás után

2012 április 2-án kaptam egy emailt egy anyától. Egy olyan anyától, aki az utolsó esélyként keresett meg, hogy segítsek neki, mert fel akarja nevelni két pici lányát.

02

Akkor 178 kilót nyomott és tényleg hetei, hónapjai voltak már csak hátra, mert az ilyen mértékű súlyfelesleg komolyan megterhelte a szívét és a mindennapi életben is komoly gondjai voltak a mozgással.

01

A pont akkor érkezett el, hogy változtatni akar, amikor egy tragédia történt a családjában. A számára legkedvesebb embert elvesztette. A minap így emlékezett erre az időszakra:

“Drága Mama,
épp ma két éve, hogy fogtam a kezed és örök álomba simogattalak…és közben megfogadtam, hogy ezentúl minden másképp lesz. Talán szép emléket állítottam Neked az elmúlt két évben, és talán most is mosolyogsz rám fentről, és velem együtt örülsz..
Nincsenek véletlenek, igen, hát persze hogy épp ma léptem át a kétszámjegyűek táborába, ahová annyira régóta vágytam!
Hosszú volt az út az első méretkezéstől (2012.04.09, 178.4 kg) a mai eredményig (2014.03.03, 99.2 kg), és még hátravan egy kicsi, ez eddigiekhez képest már igazán nem sok.
Köszönöm Neked, mert végig éreztelek magam mellett, és mindenki másnak is, aki szeretett, biztatott támogatott.”

Képes volt talpra állni és volt annyi akarata, hogy amit ott akkor megfogadott, végig is vitte. Elkezdtünk edzeni.

04

A kezdeti időszakban 2km sem nagyon ment neki, lényegében a sima séta is megerőltető volt számra. Azonban megtapasztalt egy olyan világot, ami az egyetlen kiutat jelentette abból az életből.

A sportra nem kényszerként tekintett, tudta, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy leadja a súlyfeleslegét. Minden edzésen mosolyogva indultunk neki az adott távnak, a lelkesedés mindig megvolt. Le akart fogyni 100 kilóra, bár az első hetekben nem sok esélyt jósoltak neki, hogy sikerülni fog ekkora súlyfeleslegtől megszabadulni. De őt nem lehetett eltántorítani, csak ment és csak ment.

03

A kitartó munkájának köszönhetően 8 hónap alatt 40 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg. Annamari teljesen átalakult. Az első találkozásunkkor megismert hölgyet teljesen kicserélték. Az arca, a teste teljesen átalakult, de ami még szembetűnőbb volt, az a csillogás a szemében. Visszatért belé az életkedv, az élni akarás még erősebben elkezdett dolgozni benne, újra élvezte az életet.

06

A sport annyira élete részévé vált, hogy télre sem tudta letenni a sportcipőt, vettek ugyanis egy futópadot, ahol heti 4-5 alkalommal tudott Fitwalkozni, tehát nem a kifogásokat, hanem a megoldáshoz vezető utat kereste. És meg is találta. Ez a fajta szemléletmód váltás eredményezte azt, hogy Annamari leadta a súlyfeleslegének több, mint felét.

09

Annamarit mára mintha kicserélték volna. Nyoma sincs annak az elnyomott, bátortalan nőnek, akivel a legelején találkoztam. A sport nem csak a külsejét formálta meg, de a személyiségét is gyökeresen megváltoztatta. Mára igazi NŐként éli mindennapjait, két szép kislányával és támogató férjével.

08

Nem egészen két év alatt sikerült az, amit a legelején kitűztünk. Lemenni 100 kiló alá. A terv az volt, hogy ezt egy év alatt érjük el, azonban mikor elérkezett a határidő, még nagyon sok volt hátra. Ez a legtöbb nő számára a véget jelentette volna, de Annamari nem a csokiba és punnyadásba menekült, hanem összeszorított fogakkal, felemelt fővel folytatta tovább. Nem kudarcként élte meg ezt, hanem tudta, hogy a terveken néha módosítani kell és úgy állt hozzá, hogy TART AMEDDIG TART, KERÜL AMIBE KERÜL!

10

Az idő őt igazolta, sikerült elérni a célját. Néhány hónappal ezelőtt elérte az álomsúlyt, a majdnem 2 mázsából mostanra csak két számjegyet mutat a mérleg számlálója, mára már 80 kiló körül mozog a súlya.

07

A kinőtt nadrágját nézve valóban megfelezte saját magát. Ehhez a kitartó munkájához szívből gratulálok! Ezt a képet elnézve egyszerűen szóhoz sem jutok. Büszke vagyok rád, Annamari!
elképesztő fogyás
Egy rövid kérdés: te milyen akadályokba ütköztél eddig, mikor le szerettél volna fogyni?
(kicsit lejjebb a komment részben oszd meg véleményed)

Csont Attila Szupernő személyi edző

Baráti üdvözlettel:
Csont Attila
Az alakformálás és önbizalom fejlesztés hazai specialistája
A szupernő oldal tulajdonos-főszerkesztője

Check Also

Bödő Csilla világbajnok

Miért éppen kick-box? Avagy, hogy kerültem egy fiús sportág legtetejére?

Ezt a kérdést egy mondattal elrendezhetném: Bátyám van, 10 évvel idősebb. Egy olyan bátyám aki, …