Szenzációs leves! KELBIMBÓKRÉMLEVES GAZDAGON

Adásunkat megszakítjuk…
…hogy dicsekedjünk egy kicsit 🙂

Pedig nem szoktam, de most engedtessék meg nekem, hogy kijelentsem: ma valami szenzációsat alkottam.

A kelbimbóról is szokás azt mondani, hogy valaki vagy imádja, vagy gyűlöli, nincs átmenet. Nem tudom, Te hogy vagy vele, én az előbbi csoportba tartozom. Ha gyűlölném, sajnálnám magam, mert valami isteni íztől lennék megfosztva.

Ez a krémleves attól “gazdag”, hogy a kelbimbó az össz-zöldségnek kb. csak a felét teszi ki, a másik fele: gomba, répa, vöröshagyma, póréhagyma, fokhagyma, kés. Ja, az nem!
És attól KÜLÖNLEGES, mert a krémessége a kelbimbónak és a hagymásnak köszönhető, nem kell bele “krémesítő”: semmi tejszín, tejföl, de még tej sem. Így ütős, ahogy van.

Kell neki egy kicsi pirítás olívaolajon, ezáltal karamellizálódik egy kicsit a hagyma és a kel, majd felöntöd vízzel, só, pici fehér bors, a vége felé egy kevés kakukkfű.

banner_660x85

Leturmixolás után visszaöntöd, és igazítasz az állagán: ha túl sűrű, öntesz hozzá vizet, ha túl híg, forralod még, hogy besűrűsödjön.

És kóstolod, és kóstolod, és eszed, és jóllaksz és nem hízol!
Egy pici száraz vagy pirított kenyeret is szórhatsz bele.

…én így szeretem…

Jó étvágyat!

Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran!

Dobos Helga és Nyers Gyula - helgafitness.hu

Baráti üdvözlettel:
Dobos Helga és Nyers Gyula
Neked főztük ki

Check Also

almás-zab kókuszgolyó

Egy legális bűnözés: almás-zab kókuszgolyó

Egy kedves Szupernő programosunk épp ma küldte be szerkesztőségünkhöz az alábbi receptet. Gyors, egyszerű, finom. …