Karácsonyi finomságok ajándékba – Fahéjas csillag

A diós sütemény receptjét évekkel ezelőtt kaptam egy kedves kolléganőmtől. Azóta kicsit alakítottam az arányokon, és az összetevőkön, és fűszereztem is. Így született meg a pálinkás és illatos fahéjas csillag, amit barátaim ma már  a világ legtermészetesebb dolgaként vesznek át tőlem karácsonykor.

Inzulin-rezisztens barátnőknek és magamnak xilittel készítem, minden arány ugyanaz.

Nehézségi fokozat: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc + sütés

Hozzávalók:
20 dkg vaj
15 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg barna cukor
12 dkg darált dió
1 tojás sárgája
1 kk fahéj
1 tk érlelt törkölypálinka

banner

Lisztezett munkafelületen fél cm vastagságúra nyújtom a tésztát és csillag alakú kiszúróval szaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm 180 fokon 12-15 percig. Még melegen meghintem porcukorral, így az megtapad rajta és enyhén rá is olvad. Isteni élvezet tea, kávé vagy forralt bor mellé.

Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran, vagy szólj hozzá, mondd el a véleményed!

Varga-Komári Ági aerobic edző

Baráti üdvözlettel:
Varga-Komári Ági
Aerobic edző

Check Also

almás-zab kókuszgolyó

Egy legális bűnözés: almás-zab kókuszgolyó

Egy kedves Szupernő programosunk épp ma küldte be szerkesztőségünkhöz az alábbi receptet. Gyors, egyszerű, finom. …