A diós sütemény receptjét évekkel ezelőtt kaptam egy kedves kolléganőmtől. Azóta kicsit alakítottam az arányokon, és az összetevőkön, és fűszereztem is. Így született meg a pálinkás és illatos fahéjas csillag, amit barátaim ma már a világ legtermészetesebb dolgaként vesznek át tőlem karácsonykor.
Inzulin-rezisztens barátnőknek és magamnak xilittel készítem, minden arány ugyanaz.
Nehézségi fokozat: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + sütés
Hozzávalók:
20 dkg vaj
15 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg barna cukor
12 dkg darált dió
1 tojás sárgája
1 kk fahéj
1 tk érlelt törkölypálinka
Lisztezett munkafelületen fél cm vastagságúra nyújtom a tésztát és csillag alakú kiszúróval szaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm 180 fokon 12-15 percig. Még melegen meghintem porcukorral, így az megtapad rajta és enyhén rá is olvad. Isteni élvezet tea, kávé vagy forralt bor mellé.
Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran, vagy szólj hozzá, mondd el a véleményed!