Egyél tisztán, eddzél piszkosul!

Ki mondta, hogy a diétánk alatt nem lehet jókat enni, hogy a tiszta étkezés csak ízetlen saláta levelekről szól? Ha ezt gondolod – és biztos vagyok benne, hogy nem vagy egyedül a feltevéseddel-, ezzel a recepttel bebizonyítom Neked, hogy egészségesen és üres kalóriák hozzáadása/bevitele nélkül is lehet jókat főzni, sütni, enni.  Fontos hogy változatosan egyél, mert az egyoldalú, unalmas étkezés miatt nem csak a motivációdat veszítheted el, hanem az elhízás és betegségek kialakulása is fenyegetnek. Én sokszor beleestem abba a hibába hogy spóroltam az étkezésekkel, ha épp kimaradt akár egy főétkezés ennek a mérleg által mutatott eredményét képes voltam sikerként elkönyvelni, pedig ugye tudjuk, hogy a szervezetünk nem így működik.

A naponta elfogyasztott ételmennyiségednek megfelelőnek kell lennie, hogy fedezze a szervezeted szükségleteit. Enni kell, csak az nem mindegy mikor, és mit. Figyelj arra, hogy minőségi alapanyagokat használj, ne vonj meg magadtól drasztikusan semmit, mert a szervezetnek szüksége van különféle tápanyagokra, mint a szénhidrátok, zsírok, fehérjék, vitaminok, ásványi sók, növényi rostok és a víz. Ezeknek a tápanyagoknak a tartós megvonása miatt jön raktározás és csak szaladnak vissza a nehezen leolvasztott kilók. Az ételeid kiválasztása elkészítési módja és annak mennyisége meg kell, hogy feleljen a saját testsúlyodnak, az életkorodnak, fizikai állapotodnak és az általad végzett munkád vagy tevékenységed típusának. A kalóriák számlálgatása nem a legjobb elfoglaltságok közé tartozik, de azért jobb ha tisztában vagy vele, – főleg a diétád elején- mi az amit megengedhetsz magadnak, mi az ami még belefér, egy idő után pedig rutinból, konyha mérleg és hosszas számolások nélkül is képes leszel arra hogy tudd miből mennyit fogyassz. Ha ehhez még eleget is mozogsz nem kell félned attól, hogy elhízol. Találd meg a számodra legmegfelelőbb mozgásformát, lépj ki a komfortzónádból! Egyél tisztán, eddzél piszkosul! Ehhez jön tőlem egy kis segítség recept formájában, íme:

banner

Zöldfűszeres csirkemell grillezett paradicsommal és kuszkusszal

Hozzávalók (2 személyre):

  • 35 dkg koktélparadicsom
  • 1 bögre kuszkusz
  • 30 dkg csirkemell filé
  • madársaláta
  • provence-i zöldfűszer keverék
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • só, bors

A paradicsomokat vágd ketté, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe szórd meg a kakukkfűvel és pici sóval, locsold meg olívaolajjal és mehet az előmelegített sütőbe 250 fokon 20-25 percre. Akkor lesznek jók a paradicsomok, ha már kicsit megfonnyadnak és sötétebb lesz a színük. Miközben sülnek a paradicsomok a csirkemelleket mosd meg, vágd apró kockákra, sózd, borsozd, fűszerezd meg a provence-i keverékkel ízlés szerint, és leheletnyi olívaolajban hirtelen süsd ropogósra. A kuszkuszt tedd egy mélyebb tálba, önts rá egy bögre csipet sóval elkevert forró vizet, fedd le fóliával, és várd meg, míg megszívja magát. Mikor elkészült a kuszkuszt oszd két tányérba, add hozzá az elkészült csirkét és a grillezett paradicsomokat, végül szórd meg pár maréknyi madársalátával.

Tápérték / 1 adag

Energia: 392 kcal
Fehérje: 39, 4 g
Zsír: 9,8 g
Szénhidrát: 43,7 g

Ha bármilyen kérdésed van, bátran keress!

Biczó Fruzsina - szuperno, gasztroblogger

Baráti üdvözlettel

Biczó Fruzsina
Szupernő
Gasztroblogger

Check Also

almás-zab kókuszgolyó

Egy legális bűnözés: almás-zab kókuszgolyó

Egy kedves Szupernő programosunk épp ma küldte be szerkesztőségünkhöz az alábbi receptet. Gyors, egyszerű, finom. …