édeskrumpli recept

Édeskrumpli recept – gyorsan és egyszerűen

A perui ősanyától származó  édeskrumpli  az egyik legsokoldalúbb élelmiszernövény (gyökér), sok közép- és dél-amerikai, délkelet-ázsiai, afrikai országban mindennapi, alapvető táplálékként fogyasztják . Az USA déli államaiban nemzeti eledelnek számít. A hálaadás napi pulyka mellé sok helyen szinte kötelezően karamellizált változatban kerül a nagytestű szárnyas mellé. Jöhet reggelire épp úgy, mint ebédre, vacsorára főzve, sütve, pürésítve. Eszik akár tejhez, kávéhoz, sajttal, túróval, tőkehallal, húsokkal, vagy csak magában, és persze a főételek gyakori körete.

Most kellene el kezdenünk sorolni, hogy mennyire egészséges, és mi mindent kutattak ki róla a brit tudósok. Legyen elég annyi, hogy egyetlen gumó valóságos A-vitamin bomba, tele van B-vitaminokkal, ott az áldásos C és E is benne; szuper vasforrás, gazdag magnéziumban, káliumban. Teljes jogosan sorolják a világ legegészségesebb ennivalói, az úgy nevezett superfoods – szuperétkek közé.

Ezek után jöjjön is egy kedvenc változatom:

Édeskrumpli recept

– a burgonyát megmosom és éles késsel bevagdalom. Én szeretm a kókuszvajat használni,  de lehet olivaolajjal is megkenni azután
fokhagymát szórok rá.  Meleg sütőben 30 perc alatt megsül. Tálalható párolt kelbimbóval, brokkolival, sult halfilével.

édeskrumpli recept

Kövesd a példám és legyél Te is Szupernő

Márkus Magdolna - Szupernő

Baráti üdvözlettel
Márkus Magdolna
Szupernő
sikeres Szupernő Programos

Check Also

almás-zab kókuszgolyó

Egy legális bűnözés: almás-zab kókuszgolyó

Egy kedves Szupernő programosunk épp ma küldte be szerkesztőségünkhöz az alábbi receptet. Gyors, egyszerű, finom. …