Édes krumpli recept

Édes krumpli

A perui ősanyától származó édes krumpli az egyik legsokoldalúbb élelmiszernövény (gyökér), sok közép- és dél-amerikai, délkelet-ázsiai, afrikai országban mindennapi, alapvető táplálékként fogyasztják . Az USA déli államaiban nemzeti eledelnek számít. A hálaadás napi pulyka mellé sok helyen szinte kötelezően karamellízalt változatban kerül a nagytestű szárnyas mellé. Jöhet reggelire épp úgy, mint ebédre, vacsorára főzve, sütve, pürésítve. Eszik akár tejhez, kávéhoz, sajttal, túróval, tőkehallal, húsokkal, vagy csak magában, és persze a főételek gyakori körete.

Most kellene el kezdenünk sorolni, hogy mennyire egészséges, és mi mindent kutattak ki róla a brit tudósok. Legyen elég annyi, hogy egyetlen gumó valóságos A-vitamin bomba, tele van B-vitaminokkal, ott az áldásos C és E is benne; szuper vasforrás, gazdag magnéziumban, káliumban. Teljes jogosan sorolják a világ legegészségesebb ennivalói, az úgy nevezett superfoods – szuperkétek közé.

Ezek után jöjjön is egy kedvenc változatom:

Hozzávalók 2 személyre:
2 közepes édes krumpli
1 evőkanál olívaolaj

bors

Elkészítés:
A krumplit megmosom és megpucolom. Nagyon vékony szeletekre felvágom. Beteszem egy nyílon zacskóba és a fűszereket beleszórom majd az olajat. A zacskót lezárom és alaposan összerázom, hogy jól átjárja a krumplikat a fűszer és az olaj. Egy tepsit alufóliával kibélelek és ráöntöm a zacskó tartalmát. 220 fokon kb. 15-20 percig sütöm.
Extra:
Különlegesebb, ha kókusz olajat használunk. Tetszés szerint apróra vágott fokhagymával is süthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Kövesd a példám és legyél Te is Szupernő

Márkus Magdolna - Szupernő

Baráti üdvözlettel
Márkus Magdolna
Szupernő
sikeres Szupernő Programos

Check Also

almás-zab kókuszgolyó

Egy legális bűnözés: almás-zab kókuszgolyó

Egy kedves Szupernő programosunk épp ma küldte be szerkesztőségünkhöz az alábbi receptet. Gyors, egyszerű, finom. …