Kinek mi jut eszébe a paradicsom levesről? Nekem az iskolai menzán elénk tett édes, élénkpiros, betűtésztás borzalom, ami valószínűleg hírből sem ismeri a valódi paradicsomot. Sokáig nem szerettem, sőt a gondolatától is megborzongtam, a menzán is csak arra volt jó, hogy üzeneteket raktunk ki egymásnak a tányérunkba került betűtésztákból. Egészen addig nem változott a véleményem míg ki nem próbáltam, és el nem készítettem a (számomra) igazinak számító olaszos és emellett diétás változatát, ami jellegzetes fűszeres ízével elsőre belopta magát az egész család szívébe. Egészséges és még finom is, bár hangsúlyozom ez a két jellemző az általam megosztott recepteknél kéz a kézben jár.
Bazsalikomos paradicsomleves mozzarellával
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 1/2 dl olívaolaj
- só, bors
- 1 csomag mini mozzarella
- Energia: 435 kcal
- Fehérje: 14 g
- Zsír: 24,3 g
- Szénhidrát: 38, 1 g
A paradicsomot feldaraboljuk, fazékba tesszük, hozzáadjuk a hámozott félbevágott vöröshagymát, az összepürésített fokhagymát és az olívaolajat. Fél liter vízzel felöntjük, forralva főzzük 30 percen keresztül, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikom felét. Mikor szétfőtt a hagyma, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bazsalikom másik felét és botmixerrel simára turmixoljuk. Mini mozzarella golyókkal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk. (a képen látható mozzarellákat panírral bundáztam, tojásból és teljes kiőrlésű zsemlemorzsából készült panírral és kevés kókuszolajban kisütöttem, a tápérték adatok ehhez a változathoz tartoznak)
Tápérték/ 1 adag
Ha bármilyen kérdésed van, bátran keress!
Biczó Fruzsina
Szupernő
Gasztroblogger