5 perces lazac

A pisztráng után jöjjön még egy hal recept: lazac!

Szereted?

Akkor itt egy szuper finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető recept.

Sikerült a piacon friss lazacfilét kapnom.
Színe élénk, nem nyálkás, pikkelye fényes.
…apropó, pikkely! Jól nézd meg, ha bőrös lazacot veszel, hogy VAN-E rajta pikkely vagy nincs…az egyik (khm!) ‘rokonom’ már megjárt így egyszer 🙂

Estére el is készítettem vacsira. Tudod meddig tartott?
(persze miután lepucoltam a pikkelyeket?)
5 percig. Mert ez egy 5 perces recept, amit Neil Perrytől, a copfos ausztrál séftől lestem el.

Akarsz villogni 🙂 ?

Elmondom, hogy készül az 5 perces lazac!

– Felszeleteled a lazacot, pici só, őrölt bors. A tetejére is és a bőrös felére is.

– olívaolajat hevítesz nem túl forróra, dobsz bele pár gerezd fokhagymát és a bőrös felével LEFELÉ beleteszed a lazacot –> 4 percre!
– aztán megfordítod: még 45 másodperc!

– Elzárod. Nyomsz rá egy kevés citromlevet. KÉSZ!

Mehet is a tányérra, egy kevés joghurtos öntet és egy karika citrom társaságában.

Jó étvágyat 🙂

Dobos Helga és Nyers Gyula - helgafitness.hu

Baráti üdvözlettel:
Dobos Helga és Nyers Gyula
Neked főztük ki

Check Also

almás-zab kókuszgolyó

Egy legális bűnözés: almás-zab kókuszgolyó

Egy kedves Szupernő programosunk épp ma küldte be szerkesztőségünkhöz az alábbi receptet. Gyors, egyszerű, finom. …