A zabkása változatos és színes elkészítési módjain túl (http://szuperno.hu/mit_egyek/zabkasa-buvoleteben/) tulajdonképpen ez a recept is ezek közé tartozhatna, az alaprecepten ugyanis csak minimális változtatás történik, főzés helyett pedig sütni kell. A végeredmény mégis egészen más lesz, egy igazi reggeli finomság lusta vasárnap reggelekre, bűntudat nélkül.
Hozzávalók két főre:
6-7 evőkanál zabliszt (kapható készen, de a zabpelyhet is megőrölhetjük kávédarálóban)
1 tojás
2 tk kókuszzsír
csipet só
2 tk eritrit
1 kk fahéj
szénsavas ásványvíz
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverem egy tálban, és felöntöm annyi szénsavas ásványvízzel, hogy a hagyományos palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb masszát kapjak. Egy serpenyőben 1 tk kókuszzsírt felforrósítok, és evőkanállal palacsintákat szaggatok bele, melyeknek mindkét oldalát megsütöm.
Percek alatt kész. Fogyasztható gyümölcsökkel, diabetikus lekvárral vagy befőttel. Ez az alaprecept is tovább variálható, a tippek hamarosan feltöltésre kerülnek!
Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran, vagy szólj hozzá, mondd el a véleményed!