Rozmaringos-citromos pisztráng tavaszi salátaágyon

Ódákat lehetne zengeni a halfogyasztás előnyeiről. Az egészséges étrend elengedhetetlen eleme, fogyókúra idején pedig az egyik legfinomabb választás, a magyar halfogyasztás mégis messze elmarad az európai átlagtól. Valamilyen érthetetlen oknál fogva a karácsonyi halászlén kívül eszünkbe sem jut a halas pultban körülnézni, aki viszont elkészíti az alábbi receptet, garantáltan rászokik a pisztrángra. Cicabarátok kedvencének boldogsága pedig leírhatatlan, ha a halfej az etetőtálkában landol.

Nehézségi fokozat: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

2 db pisztráng

2 friss (vagy 2 tk szárított) rozmaringág

1 citrom

1 tk só

1 kk bors (lehetőleg frissen őrölt)

1 ek olaj

1 ek vaj

A salátaágyhoz:

fél fej saláta

1 kaliforniai paprika

10 szem koktélparadicsom

2 ek hidegen sajtolt olaj (pl. oliva vagy szezám)

1 ek balzsamecet

csipet só

banner_660x85

Elkészítés:

A halakat folyó víz alatt alaposan megmosom. Megöntözöm a citrom levével, bedörzsölöm a sóval és megborsozom. Apróra vágom a rozmaringot és rászórom a citrom lereszelt héjával együtt. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, majd rádobom a vajat, és aranybarnára sütöm benne a halak mindkét oldalát.

Tipp: a halat tepsiben is süthetjük. Ekkor érdemes letakarva sütni 20 percig, majd levenni róla az alufóliát és tovább pirítani további 10 percig.

Amíg a halak sülnek, összeállítom a köretet. A salátát, paprikát és paradicsomot megmosom és összevagdalom. Összekeverem az öntet hozzávalóit és megöntözöm vele a salátát.

A kész pisztrángot a salátaágyon tálalom. Friss citromot kínálok mellé, és egy darabka rozmaringgal díszítem.

Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran, vagy szólj hozzá, mondd el a véleményed!

Varga-Komári Ági aerobic edző

Baráti üdvözlettel:
Varga-Komári Ági
Aerobic edző

Check Also

almás-zab kókuszgolyó

Egy legális bűnözés: almás-zab kókuszgolyó

Egy kedves Szupernő programosunk épp ma küldte be szerkesztőségünkhöz az alábbi receptet. Gyors, egyszerű, finom. …