Répatorta – répamuffin (low carb, liszt-és cukormentes)

Történt egyszer, hogy egy lakodalom menükártyáján szerepelt a répatorta. A finomság azonban a helyszínre már nem érkezett meg, mert az ifjú pár otthonában várta, hogy a hűtőben rátaláljon valaki.

Ez a recept most elsősorban azoknak szól, akik kénytelenek voltak habos süteményekbe, tortákba, low carb teasüteményekbe és pálinkába fojtani csalódottságukat. Mellettük természetesen azoknak is szól, akik alacsony szénhidráttartalmú, mégis szuperfinom kényeztetésre vágynak.

Nehézségi fokozat: könnyű

Elkészítés: 20 perc + 30 perc sütés

Hozzávalók:

4 tojás

15 dkg sárgarépa

15 dkg darált dió

3 ek eritrit

2-3 ek zabliszt

2 ek olaj

2 tk sütőpor

csipet só

1 tk fahéj

1 citrom reszelt héja

1 marék aszalt sárgabarack

banner_660x85

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját kikavarom az eritrittel, sóval, olajjal, fahéjjal, belereszelem a citrom héját, és belekavarom az apróra vágott aszalt sárgabarackot. A sárgarépát lereszelem és alaposan kinyomkodom a levét, majd a tojásos keverékhez adom. Végül beleforgatom a darált diót, a sütőport és a zablisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan összevegyítem a répás masszával. Ha a tészta túlságosan száraz lenne, kevés szénsavas ásványvízzel lazíthatunk rajta.

A tésztát muffin kaszlikba adagolom, de kisüthető őzgerinc vagy kapcsos tortaformában is.

Díszítés: áfonyaszemekkel nagyon mutatós lesz. Fogyasztható önmagában vagy cukormentes lekvárral.

Sütés: 180 fokon, 30 percig.

Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran, vagy szólj hozzá, mondd el a véleményed!

Varga-Komári Ági aerobic edző

Baráti üdvözlettel:
Varga-Komári Ági
Aerobic edző

Check Also

almás-zab kókuszgolyó

Egy legális bűnözés: almás-zab kókuszgolyó

Egy kedves Szupernő programosunk épp ma küldte be szerkesztőségünkhöz az alábbi receptet. Gyors, egyszerű, finom. …