Mi az a hajdina? – történet a bioboltból

Tegnap reggel beugrottam a bioboltba pelyhekért. Előttem két túlsúlyos nő fizetett. Az egyik szűzteát vett 2100 Ft-ért, a másik szűzteás kekszet. Be kell valljam, reggeli álmosságomban az első gondolatom ez volt: “na, az ügyeletes parasztvakítás: ezek is csak a pénzüket dobálják ki az ablakon”.A szűztea igazából nem fogyasztó vagy méregtelenítő szer lenne, csupán annyiról van szó, hogy a leveleket fiatalon szedik, és mindenféle beavatkozás nélkül szárítják: ettől lesz szűz. De a két hölgy, gyanítom, nem ebben a tudatban vásárolta meg.De a lényeg nem is ez. Hanem az, hogy amikor sorra kerültem a három egymás tetejére pakolt pelyhemmel (árpa, rozs, legfelül a hajdina), az alacsony nő láttam, hogy nagyon nézi őket, majd félénken hozzám fordult:

” – Hajdina…. azt… azt hogy kell enni?….. És nincs rossz íze?…” – és kérdőn nézett rám a szemüvege meg gyönyörű barna loknijai mögül.

banner_660x85

Ebben a kérdésben, de főleg a tekintetében az elveszettség látszott. Hogy hallott valamiről, amiért drága pénzt adott, de nem tudja, jó-e. Olyan volt, mint egy iskolás lány, aki a tanító nénire vár, hogy megmondja, mi a helyes.

Ennek a szép hajú nőnek a szeme volt az, ami erőt adott nekem. Ami újra rádöbbentett, hogy DOLGOM VAN! Az, hogy megmutassam a nőknek: van megoldás.

—————————————————————————-
Élhetnek úgy egészségesen, hogy

—- > mindennapi hozzávalókat használnak, csak egy picit másképp, mint eddig

—- > a mozgást is beilleszthetik a hétköznapokba

—- > végül jutalomként jön a jókedv és az energia

—————————————————————————–

Ezt nehéz átvinni az emberek fejébe, mert a női magazinok meg a reklámok nem ezzel vannak tele. Ott csodaszerekről beszélnek, csodagépekről, csodálatos fogyásokról erőfeszítés nélkül. És aki nem lát a színfalak mögé. az ezt fogadja el igazságnak, mert amit a TV-ben mondanak, az biztos úgy van.

Ezen el is keseredhetnék, de én tulajdonképpen nem bánom. Azért nem, mert látom, hogy a tudatos nők közössége egyre bővül. Egyre többen keresnek meg tanácsért, ami azt jelenti, hogy valami, valakiknél elindult. Valakik már ráléptek a jó útra.

És csak egyre többen leszünk.
Örülök, hogy Te is velünk vagy 🙂

Dobos Helga és Nyers Gyula - helgafitness.hu

Baráti üdvözlettel:
Dobos Helga és Nyers Gyula
Neked főztük ki

Check Also

rebarbara recept

7 év és egy recept, ami leteszi a voksot a rebarbara fogyasztása mellett

Itt a tavasz, és megjelent a szupermarketek, piacok kínálatában a rebarbara is. Fura, hosszú szárak, …