Az egyik kedvencem: mustáros csirke

A diéta sokak szerint koplalásról, lemondásról és szenvedésről szól. Szerintünk nem.
Itt egy remek recept, ami az én egyik kedvencem, ráadásul tökéletesen beleillik egy életmódváltó program étrendjébe. Na de akkor lássuk, hogy is néz ki a recept:

Mustáros csirkemell, párolt brokkoli, sült édeskrumpli (4 adag).
Ez az étel egyszerű, nagyszerű és egészséges. Kétféle zöldséget tartalmaz, maximum 1 óra alatt elkészül (pácolással együtt) és nem utolsósorban nagyon finom.

Hozzávalók:
600g csirkemell
800g édeskrumpli
600g brokkoli (fagyasztott)
2 ek dijoni mustár
olívaolaj
só, bors

A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A mustárral jó alaposan bekenjük a hússzeleteket, majd kis időre állni hagyjuk a hűtőben. A brokkolit kevés olívaolajon megpároljuk, sóval és natúr fűszerkeverékkel ízesítjük. Az édeskrumplit meghámozzuk és nagyjából egyforma szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk és megborsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percet sütjük. Félidőben érdemes kicsit megmozgatni, hogy minden szelet megpuhuljon. A húst forró olajon oldalanként pár perc alatt megsütjük. Használjunk fogót és ne szurkáljuk a szeleteket, mert kiszáradnak. A húsfogó pár száz forintos tétel, de minden húsnál jól jön, érdemes rá beruházni.

Agglegények, vagy főzni nem annyira tudó hölgyek is könnyen megbirkózhatnak ezzel a vacsival. Akár első randira is tökéletes fogás. Ha idővel lesz Szupernő receptkönyv, akkor tuti az első oldalra fog kerülni ez a recept. Na de kíváncsi vagyok a te véleményedre is, tehát ha megpróbálod elkészíteni, akkor egy kicsit lejjebb, a kommentben nyugodtan írd le a tapasztalatod.

Jó étvágyat hozzá!

Check Also

rebarbara recept

7 év és egy recept, ami leteszi a voksot a rebarbara fogyasztása mellett

Itt a tavasz, és megjelent a szupermarketek, piacok kínálatában a rebarbara is. Fura, hosszú szárak, …