rebarbara recept

7 év és egy recept, ami leteszi a voksot a rebarbara fogyasztása mellett

Itt a tavasz, és megjelent a szupermarketek, piacok kínálatában a rebarbara is. Fura, hosszú szárak, melyek lehetnek zöldek vagy pirosba hajlóak, és fogalmad sincs, hogy mire jó?

Íme, 7 érv, amiért érdemes kipróbálnod!

  1. A rebarbara savanykás, igen markáns ízű zöldség, ezért elkészítésekor különféle gyümölcsökkel lehet kombinálni, pl. almával, körtével vagy eperrel.
  2. Készülhet belőle lekvár, sütemények, piték tölteléke, de csatni vagy főzelék is.
  3. Alacsony szénhidrát-tartama mellett tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
  4. Magas rost-és oxálsav tartalma remekül segíti a tavaszi méregtelenítést.
  5. Tele van antioxidánsokkal, így semlegesíti a szervezetben felhalmozódott szabadgyököket, és csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának a kockázatát.
  6. Máj-és epepanaszokkal küzdőknek a fogyasztása kifejezetten javasolt.
  7. A konyhán kívül a belőle készült főzet állítólag alkalmas szőke haj halványítására is.

Rebarbaraszósz

Hozzávalók:

2 szál rebarbara (lehetőleg piros)

1 narancs kifacsart leve

2 érett alma

1 kk fahéj

csipet só

5 ek eritrit

A rebarbarát krumplihámozóval megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az almát megpucoljuk és felkockázzuk. Az összes hozzávalót egy lábosban felfőzzük és kb. 10 percig rotyogtatjuk.

Ez a szósz különleges kísérője natúr sült húsoknak, de édesebb sütemények mellé is fogyaszthatjuk. Érdemes megkóstolni, és, amennyiben túlságosan savanyú lenne, tehetünk még bele eritritet.

Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran, vagy szólj hozzá, mondd el a véleményed!

Varga-Komári Ági aerobic edző

Baráti üdvözlettel:
Varga-Komári Ági
Aerobic edző

Check Also

almás-zab kókuszgolyó

Egy legális bűnözés: almás-zab kókuszgolyó

Egy kedves Szupernő programosunk épp ma küldte be szerkesztőségünkhöz az alábbi receptet. Gyors, egyszerű, finom. …