Karriertervezés

Hogyan kezdj neki a karriertervezésnek?

Sokan a “majd lesz valami”-re hagyatkoznak, amilyen munka az útjukba kerül, azt csinálják, ha megunják, keresnek valami mást.

Vannak azonban olyan emberek, akik tudatosan tervezik meg lépésről lépésre, akár olyan szinten is, hogy milyen vállalatnál, milyen pozícióban meddig dolgoznak, és utána merre mennek tovább. Nem mondom egyikre se, hogy jó vagy rossz. Én magam is kipróbáltam mindkettőt és mindegyiknek meg volt a maga előnye és hátránya.

Azt, hogy Te melyiket választod, szíved ügye és biztosan befolyásolja az is, hogy milyen a személyiséged, életed milyen szakaszában vagy.

Na de hogyan kezdj neki a karriertervezésnek?

Alkalmazotti karriered építéséhez a legfontosabb az önismereted.

Tudd milyen ember vagy, mit szeretsz csinálni, mihez van érzéked…..
Második fontos lépés: ismerd a munkaerőpiacot, milyen munkákra, milyen régiókban van kereslet, milyen szakmai elvárásokkal jár és persze a bérezés se elhanyagolható.

Ilyenkor érdemes jobban belemerülni a tervezésbe, amit gyakran pályaorientációnak hívnak. Ebben a fázisban látod, hogy milyen erősségeid, gyengeségeid vannak, milyen kompetenciáidat kell még fejleszteni. Itt ismét jön a tervezés, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre ezek fejlesztésére. Akár tudatos odafigyeléssel, oktatásokkal, tréningekkel, szakmai tapasztalat által teszed a lényeg mindegyik esetben, hogy kezdd el és csináld.

Már csak egy lépéssel vagy a cél előtt, hogy a karriered elstartoljon. Az utolsó lépés magának a munkának az elkezdése.

Kezdj bele bármibe, tudd, mit akarsz belőle kivenni, miért jó ez neked!

Ha bármilyen kérdésed van, itt alul a komment részben is nyugodtan felteheted

Magyar Kitti - coach

Ha kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal:
Magyar Kitti
Coach