vizsgaidőszak

Vizsgaidőszak – JÖN – JÖN – JÖN

Nem. Nem egy nagy szenzáció és nem is egy új fitness irányzat. Nem egy tuti fogyókúra és még csak nem is recept. „Csak” a vizsgaidőszak. Mert mikor megkérdezte a főszerkesztő, hogy „Teréz, te kit tekintesz célcsoportodnak, akkor gyerek híján huszonévesen majdnem friss diplomásként és az ELTE Aerobik oktatójaként gondolkodás nélkül vágtam rá: az egyetemisták. Szóval egy bejegyzés, elsősorban Nektek, egyetemi hallgatóknak, na meg mindenkinek… aki szereti;)) Szóval!

„Nem megy ez a tanulás rovására?” – talán sokat fogod hallani ezt a kérdést, mikor a vizsgaidőszak napjai alatt anyunak és apunak (esetleg nagyinak és papinak) este beszámolsz arról, hogy a napod fénypontja az edzés volt.

A tanulás rovására? Nem! Éppen ellenkezőleg! A heti minimum háromszori edzés a javadat fogja szolgálni! Jobban fog majd az agyad (a felpezsdült véráramlás miatt), sokkal hatékonyabb leszel a munkádban, jobb lesz a kedélyállapotod és energikusabb leszel (nem leszel stresszes, vagy legalábbis kevésbé). Sorra ugrod át az akadályokat (lelkesebben fogsz tanulni!), és sikerrel ünnepelsz majd februárban a vizsgaidőszak végén, vagy akár hamarabb. Ja, és megéri tanulnod, mert hosszú és egészséges életedben dolgozhatsz a tanult szakmádban (mely szerencsés esetben valódi hivatásod lesz)!

Ellenben ha mindig csak tanulsz, tanulsz és tanulsz, és még tanulsz is, ha csak ülsz az asztal mellett, ha már folynak a betűk és a nyakadról leesni készül a fejed… Akkor sem a tanulásod nem lesz hatékony, sem a testi- lelki állapotod nem lesz túl fényes… Lehet, hogy majd summa cum laude véded a szakdolgozatodat és teszed le az államvizsgát, de mire megszerzed a diplomád, mellé egy rakat negatív „ajándékot” is kapsz: gerincferdülés, elhízás, magas koleszterinszint, ízületi merevségek stb. (jó nem törvényszerű, de sanszos…)
banner_660x85
A mentális, szellemi tréningek (vagyis az élethosszig tartó tanulás) és a fizikai tréningek (sport, edzés, testmozgás) egyformán fontos az életben. Katalizátorai egymásnak, és egy általános fittséget is biztosítanak számodra, amelynek az élet minden területén hasznát veheted. Növekszik a teljesítőképességed minden téren, erősödik az immunrendszered, új kapcsolatokat építhetsz és nem utolsó sorban késleltetheted az öregedés fizikális és mentális jeleit.

Tehát, ha anya-apa hülyeségeket kérdez, akkor rángasd el magaddal őket is edzeni! (Mert tudod: barhogyislegyenmozogj.hu!)

Tanulj, mozdulj, légy hatékony! Energikus, sportos és sikeres vizsgaidőszakot Nektek!

Ha bármilyen kérdésed van, itt alul a komment részben is nyugodtan felteheted

Kálmán Teréz

Baráti üdvözlettel:
Kálmán Teréz
fitnesz oktató

Check Also

fitnesz mítoszok

7 női fitness-mítosz

Másképp kell edzened nőként, mint a férfi sportolóknak? Ha az alakformálás, esztétikus izomépítés a célod, …