„…. úgy ennék egy hamburgert már…”

És ezzel a lendülettel kötöttünk ki hétfőn Marika Néni Kávézójaban. És igen, megettem egy hatalmas Béke burgert. Kétszerre. De jól esett. Rossz ember vagyok? Hiteltelen vagyok?

A legtöbben, mikor elkezdenek figyelni arra, hogy mit esznek, drasztikus lépéseket tesznek. Saláta-salátával, hat után semmi, no cukor és no fehér liszt, semmi kenyér, abonett és puffasztott rizs, minden zsírszegény és light, csoki és habos süti kizárva…
Kizárnak mindent az életükből, amit addig szerettek.

Tudom én, hogy az egészséges is lehet finom, hisz tudod, én is főzök, és szeretem, amit eszem! És tudom azt is, hogy az életmódváltás fényében meg kell tudni hozni döntéseket – le kell mondani, mert anélkül nem megy! ÉS nem csak tudom, de eszerint is cselekszem, sőt, „tanítom” is!

blog1

De hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nincs „bűnöm”, ami igaziból nem is az, ha nem annak élem meg. Márpedig nem. Mert nem vagyok hajlandó:)
Van, amikor megkívánok egy csoda sütit. Van, amikor ennék egy igazi hamburgert (mekiset soha.) Van, amikor jól esik elszürcsölni egy sűrű forró csokit a barátaimmal. Igen. Mert ember vagyok.

És Te is. Ha tényleg (!) odafigyelsz az étkezésedre, ha rendszeresen és hatékonyan sportolsz, akkor igenis megengedheted ezt magadnak! Nem minden nap. És nem is minden másnap. Mert az akkor már nem azt jelenti, hogy Te odafigyelsz az étkezésedre. Ugye. De érted, hogy miről beszélek.
Ha befeszülsz a mit lehet és mit nem lehet kérdésen, ha mindig csak lemondasz és törölsz, akkor agresszív, feszült és kiállhatatlan leszel, melyet először a környezeted, majd Te is megunsz… és akkor borul minden. Megéri? Nem.

Figyelj magadra! Táplálkozz tudatosan! Eddz hatékonyan! És néha látogasd meg Marika nénit. Vagy a kedvenc cukrászdádat (mondjuk nekem ez utóbbi már cukormentes:)). Mert megérdemled!

ui. Támogató és ellenvéleményeket is elfogadok!:)

Bárhogy is legyen: mozogj!

Ha bármilyen kérdésed van, itt alul a komment részben is nyugodtan felteheted

Kálmán Teréz

Baráti üdvözlettel:
Kálmán Teréz
fitnesz oktató

Check Also

fitnesz mítoszok

7 női fitness-mítosz

Másképp kell edzened nőként, mint a férfi sportolóknak? Ha az alakformálás, esztétikus izomépítés a célod, …