Óvodástorna: játékos mozgásfejlesztés vagy versenysport

Ebben a korban ideje eldöntenie egy szülőnek, hogy mit is tart fontosnak. Különórák tömkelege áll rendelkezésedre és ezek számának csak a pénztárcád és az időbeosztásod szabhat határt.

Persze lényeges az is, hogy te mit szeretnél, de gyermeked igényeit, képességeit és készségeit és persze adottságait sem árt figyelembe venni.
Kérd ki az óvodapedagógus véleményét is, mielőtt komoly döntésre szánnád el magad.

banner_660x85

Ez az a korosztály, aki mint egy kis szivacs mindent magába szív, bármit megtanul és leutánoz. Így igenis fontos, hogy sok dolgot csináljon és több oldalúan legyen fejlesztve. Erre és persze a jövőbeni sport megalapozására lettek kitalálva az úgynevezett fejlesztő, óvodás tornák, ahol a gyermek már önállóan részt tud venni a foglalkozásokon, de nem kezelik egyből sportolóként.
A foglalkozások játékosan, játékokkal történő megszakításokkal vagy játékba ágyazva, mondjuk egy mese köré vannak építve, átmozgatja, megmozgatja a gyermeket, fejleszti a nagymozgásait, finommotorikáját, koncentráció képességét és szociális érzékét, kényszerítés nélkül.

sport
Megtanul csapatban gondolkozni, tökéletesíti a mozgását és játszva hozzászokik a rendszeres mozgáshoz, ami ezáltal az élete részévé válik és máris közelebb vagy ahhoz, hogy egy harmonikusan fejlődő, egészséges gyermeket nevelj fel.

Az hogy mi is számára az ideális sport igen nehéz eldönteni. Vidd el ahová csak tudod, akár rekreációs szándékkal is (úszni, kirándulni, korcsolyázni vagy csak labdázz, focizz vele a szabadban). Ha eljön az ideje úgyis kiderül, hogy hogy kell döntenetek, de a legjobb ha ezt közösen gondoljátok át.

Ha bármilyen kérdésed van, itt alul a komment részben is nyugodtan felteheted

Burján Nóra személyi edző

Remélem hasznos tanácsokkal segíthetek Nektek is, további szép napot kívánok:
Burján Nóra
Személyi edző

Check Also

fitnesz mítoszok

7 női fitness-mítosz

Másképp kell edzened nőként, mint a férfi sportolóknak? Ha az alakformálás, esztétikus izomépítés a célod, …