reggeli futás

Mozgás pro és kontra – avagy egy reggeli futás sztorija

Biztos veled is előfordult már: mennél is meg nem is. Ilyenkor száll a válladra a két figura, a kisördög és a kisangyal, avagy edzés pro és kontra.

Na, nézzük meg közelebbről az ügyet: este eltervezed, hogy korábban kelsz, és meló előtt futsz egy kicsit. Reggel csörög az óra. Bakker, máris? Kinézel és reménykedsz, hogy esik. (Hurrá, megúsztam!) Nem esik. (Király!) Ekkor bevillan:

„Mi lenne, ha aludnék, délutánra úgy sincs program, majd futok akkor.”

Na, lelkiismeret pipa, visszaalszol, de egy óra múlva ismét riaszt a telefon. Rájössz, hogy talán mégiscsak jobb lett volna, ha elmész. Mostanra haza is értél volna, letudva a napi edzést. Mindegy, majd délután, ahogy azt már korábban megbeszélted magaddal. Telik a nap, megy a meló ezerrel, a reggeli „edzés-lelkesedés” kopni kezd. Kósza, rossz gondolatok jönnek, ahogy közeledik az a bizonyos „dolog”: fárasztó napom volt, először kicsit pihenek otthon, azután GO!

banner_660x85

Hazaérsz, itt még meggyőződésed, hogy lecuccolsz, egy-két falat, felveszed a szetted és már hasítod is az utat. El is jutsz az egy-két falat epizódig, ekkor valami váratlan dolog történik: jön a többi is. Durva! Mert ugye úgyis lemozgod, meg holnap már nem olyan az íze, bla,bla,bla. Azután egymást követik az események (szinte követni sem tudod) és már sötét/késő/hűvös van. Ok, ma kimaradt, de akkor holnap reggel becsszó megyek.

Rajtad múlik, hogy ez lesz nap mint nap, amíg meg nem unod és inkább feladod, vagy esélyt adsz és elindulsz. Tanulság: nem kell sokat agyalni. Eldöntöd, mész és kész. Nem nehezebb kicsit korábban felkelni, vagy átütemezni a napot egy kis mozgás kedvéért. Hidd el, utána sokkal energikusabb leszel és jobb hangulatban zárod a napot. MEGÉRI!

Ha bármilyen kérdésed van, itt alul a komment részben is nyugodtan felteheted

Csórikné Galambosi Anett - személyi edző

Szép napot kívánok,
Csórikné Galambosi Anett
fitnesz edző
Személyi edző

Check Also

fitnesz mítoszok

7 női fitness-mítosz

Másképp kell edzened nőként, mint a férfi sportolóknak? Ha az alakformálás, esztétikus izomépítés a célod, …