Mitől rettegnek a legtöbben fogyókúra előtt?

Mitől rettegnek a legtöbben fogyókúra előtt?

Az igazság az, hogy mindenki retteg egy olyan változástól, amiről nem tudja, hogy mit fog hozni az életében. Lehet, hogy nehéz lesz? Lehet, hogy kudarcot fogok vallani? Ezek az érzések természetes velejárói az életnek, viszont ha visszapillantasz néhány évnyit a múltadba, észreveheted, hogy már elég sokszor átestél olyan félelmetes pillanaton, amire azt hitted, hogy világot megrengető változást fog hozni az életedben.
Féltünk érettségi előtt. Féltünk az első csókot megelőző másodpercekben. Féltünk szakítani régi szerelmünkkel. Mikor az ember meghoz egy döntést, akkor mindig fél a következményeitől. Fél fejest ugrani egy olyan állapotba, amiről fogalma sincs, mit is tartogat számára.

Egy életmódváltás pedig az életünk egyik legnagyobb elhatározásaink közé sorolható, ugyanis kevés olyan dolog van, ami így meg tudja megváltoztatni az ember életét kívül-belül, mint egy néhány,- vagy több hónapos program. Na de milyen gondolatok merülhetnek fel, amik eltántoríthatnak attól, hogy belekezdj egy új élet megvalósításába:

1. Mi van akkor, ha nem sikerül végig csinálni?
Szerintem ez a legerősebb félelem, ami egy nő fejében megfordulhat: egy újabb kudarctól való félelem. Mi van akkor, ha ez a próbálkozást sem tudom végigcsinálni – gondolhatod magadban. De miért a problémára gondolsz? Ha mindenhez ennyire félősen állsz hozzá, akkor nehogy elmenj piknikezni, mert mi van akkor, ha egy veszett pisztráng kiugrik a folyóból és épp a vádlidba harapna?

Szóval a negatív hozzáállást töröld el. Csak akkor fogsz tudni eredményt elérni (és ez legyen igaz az élet bármely területére), ha úgy állsz neki, hogy ott vagy fejben, képes vagy rá, ha törik ha szakad, akkor is meg fogod csinálni. Ne bizonytalankodj többet. Ki a fene más bízna benned, ha te nem?

2. Mi lesz akkor, ha tényleg minden megváltozik?
Ez a másik, ami rettentő gyakori: félelem a változástól. Pedig ha belegondolsz, a változások mindig jó dolgokat hoznak magukkal. Egy új kapcsolat, egy új munkahely, elköltözni a szülőktől. Persze, az első időszak lehet még kicsit szokatlan, bizonytalan lesz, de utána csak nyerhetsz vele. Az, hogy végre jobb alakod lesz, ráadásul sokkal magabiztosabb leszel egy program által, az csak a te előnyödre fog válni, hidd el.

3. Fogok közben szenvedni?
Az ember olyan, mint a víz: próbálja mindig a legrövidebb, legkönnyebb utat választani. Ha viszont megnézel egy élsportolót (Gyurta Dani, Talmácsi Gábor, Berki Krisztián (mármint a tornász) stb…), mind mind a rengeteg kemény munkának köszönheti a sikereit. Tudom, hogy te nem akarsz világversenyeket nyerni, de meg kell hogy értsd, hogy aki a könnyebb utat választja, esélye nincs olyan eredményt elérni, amire büszke lehet. Felejtsd el a Flabelost, meg a Turbó Diétát és a hasonló hülyeségeket. Ha eredményt akarsz elérni, akkor fogadd el, hogy a munkát nem spórolhatod meg. Az élet ilyen, vagy képes vagy felnőni hozzá, vagy csak egyre rosszabb állapotba kerülsz. A döntés nálad van!

4. Mit fognak szólni a többiek?
Erre csak egy velős válaszom van: szard le magasról! Ha valaki jó véleménnyel van, az úgy is támogatni fog téged. Na, ezekből lesz sokkal kevesebb. Azonban ha elkezdesz látható eredményeket felmutatni, akkor kezdenek majd előjönni az álbarátok, akik kurva irigyek lesznek rád, hogy te képes voltál felállni és tenni a külsődért. Kapcsold át az agyad és minden egyes beszólás csak erősítsen meg abban, hogy jó úton jársz. Ne törődj semmivel, csak csináld tovább, ami ilyen eredményeket hoznak, amikre megjegyzéseket tesznek az irigyeid.

5. Biztos képes vagyok rá?
Ha a kellő elhatározás megvan, akkor igen. Két út van: vagy az önbizalomhiány és a félelem miatt nem fogsz bele semmibe és akkor marad minden így, vagy elhiszed magadról, hogy képes vagy rá és akkor garantált, hogy néhány hónap alatt igazi amazon válik belőled.

Az elhatározásban nem tudunk segíteni, azonban ha meghoztad a döntést, akkor írj egy e-mailt, hogy miben tudunk segíteni és felvesszük veled a kapcsolatot. Remélem hamarosan köszönthetünk a sikeres szupernők körében!

Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran!

Csont Attila Szupernő személyi edző

Baráti üdvözlettel:
Csont Attila
Az alakformálás és önbizalom fejlesztés hazai specialistája
A szupernő oldal tulajdonos-főszerkesztője

Check Also

fitnesz mítoszok

7 női fitness-mítosz

Másképp kell edzened nőként, mint a férfi sportolóknak? Ha az alakformálás, esztétikus izomépítés a célod, …