rúdtánc Palkó Noémi

Lerántjuk a leplet! Sport vagy erotika a rúdtánc?

Nem tévedsz nagyot, ha a szexualitásra gondolsz. Bár elsőként a cirkuszok világába használták a függőleges rudat, csak aztán került be a bárokba. Ezek a rudak abban az időben kevésbé voltak jól rögzítve, mint most, hiszen akkor az volt a célja, hogy legyen mibe kapaszkodni! J

A bárok bűvöletéből aztán a fitnesz iparba került, ahol rengeteg sportos elemmel egészült ki. A gyakorlatokat nehézségük szerint rangsorolták, mely elemeket 6 szinten elosztva tanulhatják a lányok és a fiúk. Igen, manapság egyre több srác űzi verseny szinten is!

Első találkozás a rúddal

Akarva, akaratlanul is vonzódunk a fémhez és a fényes dolgokhoz. Ez olyan nőcis dolog. Jól emlékszem az első órámra. Bohóckodni kezdtem és egyből beindult a csípőm. Ad egy kis önbizalmat az tuti! Mikor az első órájukra jönnek a lányok, látszik, hogy ennyi erotika van bennük. De ezek mind sztereotípiák. Ahogy vélekedünk róla, és ahogy mások is teszik.

Mitől is sport?

Mert kőkemény erőnléti gyakorlatokat csinálunk. Szerintem ez a z egyik legjobb alakformáló óratípus, hisz saját testsúllyal végezzük a gyakorlatokat és mindent megmozgat. Gyönyörűen kidolgozott testünk lehet, akár 2 év alatt. Én 4 év intenzív sportolás után kezdtem el aktívan a rúdtáncot és 1 év után már sajtot lehetett reszelni a hasamon! 😀 Itt kihangsúlyozom, hogy tiszta étkezéssel és sok pihenéssel érhető ez el ilyen hamar.

Minden elérhető! Legyőzhetjük a gravitációt és emellett csinos, nőies maradsz, mert bármi, amit a rúdon csinálsz, őrülten sexi. Még, ha hip-hop zenére majomként ugrálsz is fel rá!

rúdtánc Palkó Noémi

Miért kell kisnaciban és topban csinálni mindezt?

A legfontosabb a tapadás! Ha minél több trükköt szeretnél elsajátítani, akkor muszáj lesz lecsökkenteni a bőrünket takaró ruházatot, természetesen a siker érdekében. Ha szégyenlős vagy, mert van rajtad egy kis felesleg, akkor használj olyan nadrágot és felsőt, ami a tapadási pontokon vagy lyukas, vagy latex anyag borítja. Ezeket a darabokat általában külföldi rudas oldalakról tudod beszerezni, de a hazai piac kínálata is egyre sokrétűbb.

rúdtánc Palkó Noémi

Mi a Titok? Mért járnak ilyen sokan rudazni?

Egyrészt, mert tiltottnak érezzük, szuper sexi vadmacskának és szuperhősnek magunkat. Mért is? Mert olyan látványos gyakorlatokat tudsz majd csinálni, amin csak ámulni fognak az emberek, és Te magad is! Másrészt, odáig vannak érte a pasik. Nincs olyan srác, akinek a fantáziáját nem indítaná be az, ha a barátnője könnyedén mozgatja magát a rúdon. Sőt, elég, ha csak megérinti! Higgyétek el, ha el akartok csábítani egy srácot, akkor ez tuti befutó!

Harmadrészt, az órákra járó közösségek folyamatosan egymást motiválják, így biztos nem hagyják a lányok, hogy ne sikerüljön valami! 😀

rúdtánc Palkó Noémi

Sport vagy erotika?

Alapvetően 2 nagy irányzata van a sportnak. A rúd-fitnesz és a rúdtánc. A rúdtánc órákon csípőtekerést, önbizalom fejlesztő gyakorlatokat, testhullámokat és további nőies gyakorlatokat tanulsz, míg a rúd-fitnesz órákon pedig egyre nehezedő sportos elemeket. Ezen az óratípuson az emeléseket, a dobásokat és forgásokat tanulsz. Nem kell senkivel sem azonosulnod, hiszen magad alakítod ki a saját stílusod.

Rengeteg féle iskola van országszerte, ahol minden kicsit más, az oktatók saját szájízük szerint tanítanak, így mindig valami újdonsággal ismerkedhetsz meg. Érdemes minden kipróbálnod, mert ehhez az iparághoz már egyre több nőcis óratípus csatlakozott, így a karikát, a tissue-t és sok más szuper stílusú edzésen részt vehetsz.

Csak egy kérdés: Te voltál már rúdtánc órán? Ha igen, milyen volt az első élményed?
Írd a válaszod a kicsit lejjebb található komment részbe!

Palkó Noémi - aerobic edző

Baráti üdvözlettel
Palkó Noémi
Aerobik edző
Iron Step vezető edző
BodyForm vezető edző
Kangoo Jumps instructor
X-Pole vezető edző

Check Also

fitnesz mítoszok

7 női fitness-mítosz

Másképp kell edzened nőként, mint a férfi sportolóknak? Ha az alakformálás, esztétikus izomépítés a célod, …