motiváció Palkó Noémivel

Most lefogyunk, ha tetszik, ha nem! 3. rész: Motiváció!

Tévhitek elemzése

Jön az új év. Új lap. Új érzések. Minden új füzetnél azt érzed, hogy most előröl kezdheted és szebben fogsz írni? Minden új ruhavásárlásnál, hogy stílusosabban fogsz öltözni? Minden új fogkefénél, hogy hosszabb ideig fogod vele mosni a fogad? Új év, megvalósítod végre az álmaid? Ehhez lépned kell!

Határozd meg a célt!

No, de ne olyan célt, hogy lefogyom a hasam vagy eltűntetem a belsőcomb hájam. Ha helyi zsírégetésre fogsz koncentrálni, akkor semmi nem fog változni. A legjobban annak örülnék, ha azt mondanád, hogy izmot akarsz építeni, mert az izom fog formálni. De te nem akarsz két ajtós szekrény lenni, ugye? Meg férfias izmokat sem akarsz! Se nagy bicepszet! Se csuklyás izmot! Nem is kell, hisz nem fogsz úgy kinézni, mint egy izomkolosszus! Tudod miért? Azért, mert nincs annyi tesztoszteron a szervezetünkbe, mint az erősebbik nemnek. De nem csak ezért. Az is szerepet játszik, hogy nem fogsz 10 éven keresztül megfeszített diétát nyomni elcsábulás nélkül és nem kacsingatsz majd az óriási súlyok felé. Igazam van? Ha úgy edzel, ahogy kell és úgy eszel, ahogy értelme van, akkor szép tónusos izmaid lesznek, feszes lesz a bőröd és bomba jó lábad és feneked lesz! Bátran felvehetsz bármit és a strandon is csak számolgathatod a bókokat. Jó lenne, mi? Akkor DÖNTS, mit szeretnél!

Fogyni?

Biztosan! Azt mindenki szeretne. Ha nem akarsz lógós segget, akkor ne csak a kardió edzés templománál imádkozz. Formás testet akarsz? Ahhoz pedig izmok kellenek, mert az ad formát és nem a csont. A kardió edzést be kell iktatni 2-3x bőven elég egy héten vagy ha edzőterembe szeretsz járni, akkor 20-30 perc futógép tökéletes. Nem tudsz lemondani a szórakoztató edzésekről? Nem is kell! Nyomjad egy héten 2-3 alkalmat és utána mozgasd meg az izmaidat. Tehát, meg kell barátkoznod a nagy súlyokkal! Jaaaj, ne 100 kilósra gondolj, ami alatt kijön az aranyered! 😀

banner_660x85

Súlyzók használata

Mielőtt lemész az edzőterembe, kérj segítséget! Mért is van erre szükség? Hogy ne tegyed tönkre a tested, azért! Nagyon fontos, hogy kezdetben megtanuld a helyes tartás technikákat és a gyakorlatok szakszerű végrehajtását. Ne Youtube-ról próbáld (tükör nélkül) edzeni magad otthon! Kérdezz meg egy hús-vér edzőt! A hús-vér edző el fogja mondani, hogy mekkora súlyokat használhatsz addig, amíg meg nem erősödsz és tudsz kettőnél több fekvőt csinálni. Fekvő???? Utáltad a suliban is? Na, most szeretni fogod, hiszen nagyon jól formálja az alakod! 🙂 Yessssss!!!! Én saját testsúlyomat emelgetem, azóta lehetne sajtot reszelni a hasamon. 😀

Neked ilyen nem lesz soha?

motiváció Palkó Noémivel

Pffff…miért ne lehetne? Le akarsz fogyni? El akarod tüntetni azt az idegesítő úszógumit? Eleged van a löttyedt fenekedből? Unod a narancsbőrt a vastag, remegős combodon? Akkor mért is nem hiszel magadban? Gyenge vagy? Vagy nem akarod igazán? No, ezt kell helyre tenni, a gondolkodásod! Ha csak félig akarsz valamit, akkor inkább el se kezd. Könnyen elbizonytalanodsz? Akkor hízz tovább és várd meg, míg jelez a szervezeted, hogy gond van. Ha okos vagy, akkor még a komoly problémák előtt felállsz a kanapéról, kidobod az ablakon a Nutellát és magadra veszed a sportrucit, mert ez lesz az állandó viseleted! Mért állandó? Mert ha a napnak egy részében koncentrálsz a váltásra, akkor nem akarod igazán, így nem fogsz teljes erővel edzeni! Ha a zöld pirulát választod, akkor ne hátrálj meg! Tessék végig csinálni!

És mikor megvan?

Akkor lehet csak igazán learatni a babérokat! Az lesz a paradicsom, mikor azt veszel fel, amit akarsz. Olyan színűt, olyan mintájút, olyan fazonút, amilyet csak a szemed kíván. Ehhez azonban tenni kell! Nem is keveset! Nem lesz könnyű út, viszont élvezni fogod a végeredményt és nem fogod megbánni.

Illetve egyetlen egy dolog van, ami fel fog idegesíteni. Az, hogy bármit is beviszel a próbafülkébe, minden iszonyatosan jól fog állni!

Ha bármilyen kérdésed van, bátran keress!

Palkó Noémi - aerobic edző

Baráti üdvözlettel
Palkó Noémi
Aerobik edző
Iron Step vezető edző
BodyForm vezető edző
Kangoo Jumps instructor
X-Pole vezető edző

Check Also

fitnesz mítoszok

7 női fitness-mítosz

Másképp kell edzened nőként, mint a férfi sportolóknak? Ha az alakformálás, esztétikus izomépítés a célod, …