külsőség

Külsőség, önelfogadás, önbizalomhiány, elhatározás

Meg kell hagyni, ami szép, az szép. Sokszor gondolkodom azon, amikor meglátok ilyen és ehhez hasonló képeket, vajon milyen indíttatásból kerül ki egy-egy közösségi oldalra? Mert nyilván tisztában van vele, hogy kimunkált, izmos a test, amit láttat, van akinek tetszik, van aki kevesli, van olyan is, aki szerint nem túl nőies. De mi hajtja? Visszajelzésre vár? Esetleg elismerésre? Nem elég az, ha tudja, tesz az egészségéért és ennek ilyen pozitív hozadéka lesz?

…és van az ellentét. Akivel én is nap, mint nap találkozok. Te, aki megnézed az edzőtermet, ahol következő héttől a céljaidért küzdesz és megállapítod, nem túl nagy, nem tudsz elbújni. Meg utálod az embereket. Abban az időpontban sokan lesznek, amikor edzek? -kérdezed. “Mert jó lenne, ha kevesen látnának.” Téged mi hátráltat?

….és jön a középút. Őt nem érdekli, hogy nézi-e valaki vagy sem, csinálja, amit kérek tőle, végrehajtja, elfárad és nem agyal. Őt mi mozgatja belülről?

Aztán végül rájövök, ha komoly a szándékod, édesmindegy hányan?hol?mikor?hogyan? Akkor gyötröd. Akkor utánanézel, akkor csak a megvalósítás lebeg ott a szemed előtt. Pláne, ha megteheted, hogy edzővel csináld mindezt. Hiszen nem vagy egyedül. Ott vagyok veled.

Végül kiderül, hogy hiba csúszott az önelfogadásba, a legfontosabb a külsőség, az elhatározásod addig tart, míg túl nem esel az első edzésen, az önbizalomhiányról meg ugye már ne is beszéljünk.

Minden Vendégemet arra bíztatok találja meg a középutat. Mindenben. Legyen az táplálkozás, edzés. A többi meg ott zajlik belül, hogy felülemelkedsz-e önmagadon?, görcsölsz a kalóriaszámláláson? aggódsz nehogy figyeljenek? Mi lesz ha? Megúúúúúristennnn blablablablablaaaaaaa…….

Rendben vagy magaddal? Vagy csak akkor látod, milyen szerencsés vagy, amikor egy nálad hátrányosabb helyzetben lévő emberrel találkozol? Aki például, ha akarna sem tudna már mozogni?

Ne őröljön fel a gépezet, legyél egyedi. Engedd el a sok vackot vagy oldd meg azt a területet, ami hibádzik. ….és az egészségedért dolgozz, ne a kép kedvéért.

Ha bármilyen kérdésed van, itt alul a komment részben is nyugodtan felteheted

Korpácsi Évi - fitnesz oktató

Baráti üdvözlettel
Korpácsi Évi
fitnesz oktató
aerobic sportedző

Check Also

fitnesz mítoszok

7 női fitness-mítosz

Másképp kell edzened nőként, mint a férfi sportolóknak? Ha az alakformálás, esztétikus izomépítés a célod, …